| Uitvoering | Grand C4 Picasso BlueHDi 120 Intensive |
| Jaar van aanschaf | 2019 |
| KM-stand bij aanschaf | 176.000 km |
| KM-stand laatst | 176.000 km |
Dieselen
Een auto kiezen die zuinig en sterk is en een hoog aanhangergewicht kan dragen; dat was de taak die wij hadden toen we een trekauto voor onze zware caravan zochten. Per ongeluk kwamen we uit bij deze Citroen Diesel uit. De eerste keer in 50 jaar dat we een Citroen in overweging namen. We wilden 2 maand met de caravan trekken door het Noorden van Europa. Dat lukte wonderwel. Een kapotte luchtslang in Zweden mocht de pret niet drukken. Binnen een dag gerepareerd. Verdere onderhoudskosten zijn te overzien. Een jaarlijkse beurt is genoeg. Nog altijd loopt de motor storingsvrij zonder olie verbruik of lekkage. Twee keer de airco laten servicen. Normaal verbruik van banden en remmen. Verder niets bijzonders. Intussen hebben we 300.000 km gereden met onze Picasso. Nog steeds geen reden om 'm in te ruilen. Het verbruik is gemiddeld 1:20. Veel ruimte in de auto (veel kleinkinderen) en een prima caravan trekker. Het comfort is prima en nog steeds op een hoog niveau.
Technisch is dit een passende auto voor ons. We houden van die dieselmotor. En hoewel het maar een 1.6 ltr motor is, heeft deze voor ons doel voldoende trekkracht. Aanhanger en caravan worden prima verplaatst zonder dat het enorme brandstofkosten oplevert.
Dus nooit gedacht, maar geef ons maar een Citroen!