BMW 633 CSI e24 1977 (1972)

BMW 633 CSI e24 1977 (1972)

Uitvoering633 CSI e24 1977
Bouwjaar1972
Jaar van aanschaf2010

Merk: BMW
Model: 633 CSI e24
Bouwjaar: 1977
Kmstand: 266.000

Algemeen.

Ik rijd een prima auto voor dagelijks gebruik, echter begon het steeds meer te kriebelen om een tweede auto te kopen. Maar goed, wat voor auto wordt dat dan? Het moest voldoen aan de volgende criteria: sportief, snel, ‘anders dan normaal’, enigszins betrouwbaar en niet al te prijzig. Verder heb ik dit plan op een laag pitje gezet en ben gaan afwachten tot dat een leuke auto mijn pad kruist…
…laat het nou net gebeuren dat een kennis zijn BMW 6-serie wilt verkopen.
Deze BMW 633 CSI is een fase 1 BMW 6serie, dus nog echt de klassieke uitvoering (niet het jaren 80 model). Een prachtig klassieke coupe van BMW, al zeg ik het zelf.

Exterieur:
De auto zit nog zeer goed in de lak en je kan zien dat de auto van een liefhebber is geweest. Overigens is de auto waarschijnlijk een keer overgespoten geweest, maar dat ter zijde. De auto is nagenoeg roestvrij op een paar blaasjes na. Met de zeldzame 17inch BMW BBS velgen is de auto helemaal af (in mijn ogen dan).

Interieur:
De vorige eigenaar heeft de auto volledig opgeknapt en dit is vooral terug te zien in de motorruimte en binnenin de auto. Het oude originele interieur is er uitgehaald en de auto is opnieuw bekleed. Vervolgens voorzien van 2 nieuwe sport/kuipstoelen.

Motor:
Hier zit de meeste tijd ( en centen) in. Een kleine opsomming van wat er de afgelopen 4 jaar gebeurd is:
Cilinderkop revisie, nieuwe remmen rondom, nieuwe banden, nieuw uitlaat systeem, nieuw injectie systeem, nieuw brandstofsysteem, nieuwe programmeerbare computer etc etc.
Dit alles in combinatie met 200% afstelling zal de auto op een geschat vermogen van 250pk moeten brengen. Origineel is dit 200pk.

Tot slot:
Het is een heerlijke auto om in te rijden. Comfort is goed te noemen, zeker voor een auto van 33 jaar. De motor rijdt erg goed en voldoet keurig aan mijn wensen. Verder is het een echte eye-catcher wat het rijden natuurlijk nog bijzonder maakt.

Problemen:

Ik heb de auto nu 2 maanden, dus het is nog te vroeg om hier een oordeel over te geven. Echter heb ik al wel gemerkt dat de auto mechanisch gezien 100% in orde is. Helaas ... laat de elektronica het soms afweten. Dit is toch een wat zwakker punt van deze auto. Gelukkig zijn dit nooit grote kostenposten, maar het kan soms wel vervelend zijn.

7,0