| Uitvoering | 220i Active Tourer |
| Jaar van aanschaf | 2022 |
| KM-stand bij aanschaf | 100.000 km |
| KM-stand laatst | 100.000 km |
Fijne, ruime en snelle 220i AT
In 2022 toch de knoop doorgehakt om een BMW aan te schaffen. Voorheen altijd Japanse auto's gereden, maar BMW bleef mij toch trekken vanwege het design, sportieve uiterlijk en het rijden. Tot op heden geen spijt gekregen van de keuze om naar BMW te gaan.
Deze BMW stond te koop bij een BMW dealer en het betrof een premium occasion dus ook met 360 graden check en 2 jaar garantie. BMW rijdt erg fijn. Mooi modern interieur. De auto trekt vlot op en op snelheid rijdt de auto erg comfortabel en laag in toeren. Beetje gas bij geven en de auto reageert meteen. Meestal rij ik in de comfort stand. De eco stand vindt ik niet fijn rijden. In de sport stand reageert de auto een stuk feller, erg leuk natuurlijk om even vlot door te rijden.
Qua benzine verbruik is het zowel zomer als winter ongeveer 1 op 14 en dat vindt ik netjes voor een 2 liter in combinatie met een vrij grote auto.
Qua kosten viel het gelukkig mee. In de bijna vier jaar 1x onderhoudsbeurt. De start accu was versleten, maar dat viel gelukkig onder de garantie. Begin van het jaar was het oliefilter huis gaan lekken. Dat schijnt een bekende kwaal te zijn. Het huis is kennelijk van kunststof gemaakt.
En de auto viel onder een terugroepactie. De airbag moest vervangen worden. Deze is netjes vervangen en zonder extra kosten.