| Uitvoering | 9 SHS Premium |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Van Lexus NX300 F-Sport naar Omoda 9 SHS
Na jarenlang een echte Lexus fan (en Toyota) te zijn geweest, Eerste Lexus IS200 en daarna, IS220D, IS250, Toyota CHR, Lexus UX250 en NX300-FSport jarenlang heb kunnen genieten van Japanse kwaliteit en premium rijden met breng-en-haal service werd het nu tijd om onze Lexus NX300-FSport en ID3 in te ruilen voor 1 nieuwe auto. Wij hebben bewust voor een PHEV gekozen ivm reizen door Europa en niet volledig afhankelijk te zijn van laad faciliteiten. Sinds eind maart dit jaar rijden we de Omoda 9 SHS met een elektrische bereik van 145km (ook al 200km gehaald op Franse b-wegen...). In Nederland rijden we bijna volledig elektrisch, daarbuiten tanken we af en toe. Er staat nu ruim 11.000 probleemloze km's op en we hebben 3 keer (goedkoop) getankt, in Luxemburg, Belgie en Frankrijk.
Over deze auto kan ik maar een ding zeggen. Het is een geweldige reisauto met alle luxe die je maar wenst aan boord, goed werkende elektronica en hulpsystemen, piepjes die je makkelijk uitzet, zuinig is en geweldig rijdt in bergen en op de vlakke weg (en ondertussen een wolf in schaapskleren!!)
Misschien is het niet de auto voor iedereen maar hij verdient absoluut meer positieve reviews, ook in Autoweek