| Uitvoering | 01 |
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 34.000 km |
| KM-stand laatst | 34.000 km |
Een genot om in te rijden
Waarom de Lynk&Co 01
Na een plotseling afscheid van de 308 SW2.0 diesel, waarmee we konden lezen en schrijven, moesten we naar iets anders op zoek.
Ik had al een lijstje met favorieten klaar liggen, maar daar moest in geschrapt worden.
De eisen: caravantrekker, grote kofferbak, betrouwbaar, zuinig.
Het lijstje:
- Mazda CX-5: robuust, geen echt goede caravantrekker, niet echt zuinig: viel af
- VW Passat DGE: ruim, zuinig, comfortabel, twijfels over de techniek, werd ons twee keer afgeraden omdat ze afgetrapt worden.
- Peugeot 508 2.0.Diesel: diesel werd ons ontraden vanwege de heksenjacht van de overheid, de stijgende kosten en de ingewikkelde techniek er omheen.
- Hyundai Tucson PHEV: goede papieren, wat korte electrische range, bij proefrit viel stuurgedrag erg tegen, duur.
- Kia Sportage PHEV: niet in gereden, vind ik wel een prachtig model, maar zal niet anders dan de Tucson zijn.
- Ford Kuga: werd ons om technische redenen ontraden.
- Toyota RAV4 PHEV: lange tijd mijn favoriet, maar in vergelijking met de L&C (zelfde leeftijd en km-stand) 20K duurder. Dat wordt te gek.
- Lynk&Co 01: betaalbaar, redelijke electrische range van 75 km (nu), rijdt als een trein. Die is het geworden.
De Lynk&Co 01 dus. Na enig kennis opdoen kozen we voor de update met de "zwarte hemel" en een verbeterde afdekking van de kofferruimte, dus MY (model year) 2023. Er zit een jaar Bovag-garantie en ruim een jaar fabrieksgarantie op.
De eerste ervaringen
Je vergelijkt al snel met wat je ervoor reed, een Peugeot 308 SW II 2.0 diesel uit 2015, en de verschillen zijn groot.
De 01 voelt groot en zwaar aan en je voelt je meer ingebouwd. De zijramen beginnen hoog. De besturing is zwaarder maar de auto is toch verrassend wendbaar.