BMW 320d Touring High Executive (2007) #2

BMW 3-serie Touring
BMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie TouringBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieurBMW 3-serie interieur

Uitvoering320d Touring High Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Brute auto

Na twijfel over de overstap van mijn vorige Alfa 156 naar de 320 in 2007 heb ik nog geen spijt tot op heden.

Qua design en rijplezier is de 156 onverslagen!
Maar deze 320 diesel met sportonderstel biedt ook zeer veel plezier. Belangrijkste plus is dat je bij BMW niet merkt dat er veel in wordt gereden.

Het hoekige design doet mij in de high executive uitvoering (verlaagd, 17 inch lichtmetaal) ook nog steeds goed. Mijn vorige 3-serie uit 2001 verouderde gewoon snel.
Net als de 156 in TI uitvoering heb ik regelmatig aanspraak over de auto.

De auto nodigt uit tot sportief rijden, vooral in bochten en klaverbladen.

Helt bijna niet in bochten.

Bij gas geven wordt je in je stoel gedrukt en als je remt, dan remt hij meteen. De auto stuurt zwaar, maar dat voelt prettig. Verder biedt de achterwiel aandrijving veel plezier bij natter en kouder weer. Mijn vrouw vindt dat wat minder prettig.

Deze auto is niet stuk te krijgen. Ondank een stevige rijstijl geen piepjes, kraakjes of rammeltjes. Geen enkele storing of slijtage.

Doordat de auto lekker stil is bij hoge snelheden, hebben bijrijders niet gauw door hoe hard je rijdt (in Duitsland).

Bijrijders bestempelen de auto als brute bak. En dat is ie: bruut, oerdegelijk en super sportief. Het is iedere keer een feest om te rijden. En ook na 100.000 blijft hij als hagelnieuw aanvoelen.

Slijtvast

Leasetermijn een jaar verlengd. Zonder spijt. Combi van service van de dealer Maaral en de BMW biedt echt Freude am fahren!

Enige minpuntje is dat folie van het sportstuur afbladdert. Omdat het nogal prominent in zicht zit, wel wat armoedig gezicht.

Verder blijft het rijden subliem en veel plezier in bochtenwerk.

Jammer genoeg zijn de L m velgen inmiddels wat gerafeld, mede dankzij krappe parkeergarages en hoge stoepranden in Amsterdam.

Drie keer nieuwe voorruit gehad, verder nooit storingen of mankementen.

Afscheid

Na verlenging van leasetermijn met 1 jaar, moest de 320 d uiteindelijk ingeleverd worden. Op enkele gebruikerssporen na rijdt de auto nog steeds als nieuw en ziet interieur en exterieur als nieuw eruit. Schakelt nog superstrak, geen rammels of kraakjes, wat een rust!

In de vijf jaar geen mankementen gehad. Combi van de kwaliteit van de auto en de service van dealer Maaral in Zwaag was super.

Dankzij de high executive uitvoering ziet de auto na 5 jaar nog steeds vol uit. Kijk terug op veel en zorgeloos rijplezier. Volgende eigenaar zal er veel plezier aan hebben.

Aangezien we ook een nieuwe prive auto zochten, zijn we vanwege deze ervaring overgestapt op een BMW X3 vanwege de robuustheid, de sportiviteit en rijplezier die deze auto's ons geven. Zakelijk verder gegaan met een 118i automaat, 20% bijtelling.