Vernieuwde Mercedes-Benz CLA gesnapt: deze blijft wél

Subtiel bijschaven

Spyshots Mercedes-Benz CLA
Spyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLASpyshots Mercedes-Benz CLA

De Mercedes-Benz CLA en CLA Shooting Brake staan aan de top van Mercedes' compacte modelfamilie. Net als de A- en GLA-klasse krijgt ook de CLA spoedig een facelift. Die vernieuwde Mercedes-Benz CLA is op deze foto's in twee vormen voor het eerst in het openbaar te zien.

Mercedes-Benz gaat op termijn met de bezem door zijn modellengamma. Daarbij worden vooral de lager gepositioneerde getroffen door behoorlijk ruwe bezemharen. De GLA, GLB en CLA mogen blijven, maar Mercedes-Benz stopt op termijn volledig met de A- en B-klasse. Toch krijgt vrijwel de complete compacte modellenreeks van Mercedes-Benz op korte termijn een subtiele facelift. Op deze foto's zie je de vernieuwde Mercedes-Benz CLA en CLA Shooting Brake voor het eerst.

Eerder konden we je de gefacelifte versies van de GLA, GLB, B-klasse, A-klasse Hatchback en de A-klasse Limousine al laten zien. De aan deze modellen gerelateerde maar hoger gepositioneerde CLA en CLA Shooting Brake zien we nu ook voor het eerst in gefacelifte vorm, zij het nog in testkostuum en dus compleet met afgeplakte voor- en achterzijde. De CLA-familie lijkt op vergelijkbare wijze als de rest van Mercedes' spoedig te vernieuwen broertjes en zusjes te worden herzien. De twee met AMG-optiek uitgeruste CLA's worden zo te zien namelijk slechts op milde wijze gewijzigd. De auto's krijgen subtiel aangepaste frontjes, maar de koplampen lijken vooral zichzelf te blijven.

Spyshots Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA en CLA Shooting Brake ingepakt onderweg.

Op de komst van een elektrische CLA hoef je natuurlijk niet te rekenen. Wel keren de reeks 220 benzine- en dieselmotoren terug. Hetzelfde geldt voor de spannendere 306 pk sterke AMG 350 en 422 pk krachtige AMG 45 S-versies. Mist de CLA de elektrificatieboot volledig? Welnee, de CLA en CLA Shooting Brake zijn er namelijk ook als plug-in hybride 250e en we verwachten dat die 218 pk sterke aandrijflijn gewoon terugkeert. Dankzij een 15,6-kWh accu kunnen de CLA's 65 tot 73 kilometer elektrisch afleggen.

Mercedes-Benz CLA in Nederland

Sinds de introductie van de eerste generatie CLA in 2013 zijn er in Nederland verspreid over twee generaties bijna 16.500 exemplaren op kenteken gezet. In 2020 had de CLA zijn topjaar, toen werden in Nederland 2.309 stuks geregistreerd. In 2019 werden met 2.299 auto's slechts tien CLA's minder in ons land op de weg gezet.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz CLA 180 Business Line (4D/7A)
€ 703
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.