Toyota GRMN Yaris is GR Yaris 2.0

Twee smaken, 500 stuks

Toyota GRMN Yaris
Toyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GRMN YarisToyota GR GT3 Concept

Meer sportief Toyota-nieuws. Het merk trekt het doek van de GRMN Yaris, een tot 500 stuks gelimiteerde extra heftige GR Yaris. Er is helaas een flinke 'maar' aan verbonden.

Van de vorige generatie Yaris had Toyota een sportieve en onder meer met een supercharger uitgeruste versie die luisterde naar de naam GRMN Yaris. Van de generatie Yaris die je nu bij de Toyota-dealers vindt, bestaat een heftige driedeursvariant met een 261 pk en 360 Nm sterke 1.6 driecilinder turbomotor die GR Yaris heet. De GRMN Yaris keert echter terug, maar nu als extra sportieve uitvoering van die GR Yaris. Eerder kregen we overigens al lucht van de komst van een extra heftige GR Yaris.

Toyota GRMN Yaris

Toyota GRMN Yaris

Toyota presenteert in Japan de nieuwe GRMN Yaris, een tot 500 stuks gelimiteerde speciale GR Yaris die helaas alleen in Toyota's thuisland op de markt komt. Daarmee hebben we direct het slechtste nieuws gehad. De GRMN Yaris heeft dezelfde 272 pk 1.6 driecilinder zoals de GR Yaris die in Japan heeft, maar wijkt op andere vlakken af. Zo is hij zo'n 20 kilo lichter dan de GR Yaris en is de koets een centimeter breder. De auto ligt 1 centimeter dichter tegen het asfalt en heeft, net als de GR Yaris Performance, een mechanisch sperdifferentieel. De bakverhoudingen zijn aangepast en ook de remmerij is aangescherpt. Alles op basis van feedback van professionele coureurs, meldt Toyota trots.

De GRMN Yaris is straks leverbaar met Circuit Package en met het Rally Package. De GRMN Yaris met Circuit Package heeft onder meer een extra voorlip en herken je vooral aan de koolstofvezel achterspoiler. De GRMN Yaris met Rally Package krijgt speciale GR-dempers, beschernplaten voor de bodem en een heuse rolbeugel.

Toyota GRMN Yaris

Toyota Yaris

Wie een GRMN Yaris bestelt, kan de auto verder volledig naar persoonlijke smaak laten afstellen als onderdeel van wat Toyota zijn Update Program en Personalization Program noemt. De GRMN Yaris zonder Circuit of Rally Package kost omgerekend €56.100. Voor de types met Circuit- of Rally Package betaalt de Japanse consument achtereenvolgens omgerekend zo'n €65.000 en €64.240.

Toyota GR GT3 Concept

Toyota

bZ4X GR Sport Concept

Toyota stelt gelijktijdig met deze GRMN Yaris een sportief aangeklede elektrische bZ4X voor: de GR Sport Concept. Dat studiemodel blikt vooruit op een GR Sport-uitvoering van de bZ4X met sportieve aankleding zoals we kennen van de Corolla, C-HR en Yaris.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.