Nóg snellere Toyota GR Yaris bijna klaar

Klaar voor de aanval

Spyshots Toyota GR Yaris
Spyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR YarisSpyshots Toyota GR Yaris

Toyota tilt de Yaris naar een nog hoger plan. Met de GR Yaris heeft de Japanse fabrikant al een regelrecht bommetje in handen, maar die versie krijgt een nog intensere uitvoering boven zich. Op exclusieve spionagefoto's is die extra heftige GR Yaris in nagenoeg productierijpe vorm te zien.

Toyota verbaasde vriend en vijand met de GR Yaris. Het over het algemeen niet al te spannende imago van de vorige modelreeksen werd bij de vierde generatie gecompenseerd met een knotsgekke versie die regelrecht uit de WRC-racerij afkomstig leek. De door Toyota Gazoo Racing ontwikkelde GR Yaris heeft een doorgesnoven 1.6 driecilinder onder de kap die maar liefst 261 pk over alle vier de wielen verdeelt. Dat het nog heftiger kan, blijkt uit deze nieuwe foto's van een nog uitbundiger uitgedoste variant van de GR Yaris die zich zo te zien in de laatste testfase bevindt.

We konden je al twee keer eerder foto's van een extra opgefokte versie van de GR Yaris voorschotelen. Sterker nog, tweemaal betrof het aan het kenteken te zien zelfs dezelfde auto. Dat testmodel zien we op deze foto's nog een keer, maar nu in ogenschijnlijk productierijpe vorm. Zo heeft de auto weer zijn zogenoemde canards op de voorbumper, extra aerodynamisch spoilerwerk. Ook zien we niet alleen ogenschijnlijk verbrede en opengewerkte voorschermen, maar ook een zwart element voor het achterwiel. Boven aan de achterkant bepaalt een achterspoiler het beeld, die fors groter is dan die van het origineel. De op eerdere testexemplaren afgeplakte achterlichten zijn nu van camouflerend stickerwerk ontdaan.

We schenken graag nog even aandacht aan het bijzondere lichtmetaal onder dit testmodel. Die wielen lijken namelijk geïnspireerd te zijn op de wielen van de TS050- en GR010-racers, waarmee Toyota de 24 Uur van Le Mans heeft gewonnen. Over Le Mans gesproken, uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat niemand minder dan de Argentijnse Le Mans-winnaar José Maria Lopez zich met de testritten van deze overtreffende trap van de GR Yaris heeft bemoeid. Spannend!

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.