Minder krachtige plug-inhybride voor Citroën C5 Aircross

Ook updates voor 225-versie en C5 X

Citroen C5 Aircross

De Citroën C5 Aircross krijgt er een tweede plug-in hybride-versie bij. De nieuwe stekkerhybride is met 180 pk wat minder krachtig dan de reeds bestaande 225 pk-variant. Die laatste blijft, en krijgt zelfs een grotere accu. Ook de plug-inhybrideversie van de Citroën C5 X heeft nu een groter bereik.

De nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid 180 is in feite een combinatie van reeds bekende onderdelen. Het voornaamste onderdeel is natuurlijk de Citroën C5 Aircross, Citroëns grootste SUV. Dit model kreeg eerder dit jaar een facelift en oogt dus weer lekker fris. Het tweede onderdeel is de plug-in hybride benzineversie met 180 pk, die in Nederland toch al niet meer op de prijslijst stond. Een EAT8-automaat is uiteraard standaard.

De Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid 180 heeft een accu van 12,4 kWh en een officieel elektrisch bereik van 58 km. Nette cijfers, maar de versie met 225 pk blijft hem toch een stap voor. Die krijgt namelijk een groter accupakket van 14,2 kWh, zodat er nu tot 64 km elektrisch gereden kan worden.

Dan is er ook nog nieuws over de Citroën C5 X, de cross-over die behalve merk en typenaam weinig met de Aircross van doen heeft. Deze platte vijfdeurs houdt zijn Plug-in Hybrid 225-aandrijflijn, maar komt door wat software-updates verder op een lading stroom. Net als bij de Aircross scheelt het volgens Citroën zo’n 15 procent, zodat er nu ook hier tot 63 km volledig elektrisch kan worden gereden.

Volgens de configurator kost de nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 minimaal €42.740. Voor dat bedrag staat de auto als Feel klaar, het basis-uitrustingsniveau voor de plug-in-versies. De 225 pk-variant kost in deze vorm €44.240. Voor vergelijkbare bedragen – respectievelijk €42.940 en €44.440 – staan de plug-ins als Business Plus klaar. Topversie Shine lijkt er vooralsnog niet te zijn met de 180 pk sterke aandrijflijn. Met 225 pk kost deze dikke uitvoering €46.840.

PRIVATE LEASE Citroën C5 Aircross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.