Citroën C5 X
Citroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 XCitroën C5 X

Gebruikersreview

Citroen C5 X Plug-in Hybrid 225 Plus (2023)

UitvoeringC5 X Plug-in Hybrid 225 Plus
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2025

50000 comfortabele kilometers

Ik heb in mei 2025 de citroen c5x gekocht. De auto stond bij de dealer en was als demo auto gebruikt in het buitenland. Dat komt wel vaker voor, zal wel een financieel trucje zijn.
Vanaf dag 1 heel gelukkig met de auto. Ik rij regelmatig ritten van 1000 kilometer en dagelijks voor werk zo’n 150-200 kilometer. Comfort, kosten en betrouwbaarheid zijn voor mij daarom ook erg belangrijk.

Het comfort is echt heel groot. Het geluidsniveau is subliem, de auto is echt stil op de lange stukken en als je electrisch rijdt hoor je vrijwel niets. Op de benzinemotor een geruststellend brommetje op de achtergrond. Met goede banden heb je ook weinig afrolgeluid.

De kosten vallen ook alleszins mee. Ik kan thuis en op het werk laden tegen een laag stroomtarief. Qua onderhoud heb ik alleen de reguliere beurten gedaan bij de dealer. Nu de auto wat ouder wordt zal ik dit bij een lokale garage gaan doen als dat veel scheelt in de kosten. Scheelt het weinig dan blijf ik bij de dealer. Door veel te laden en relaxed op de acc te rijden is de auto best zuinig voor zo’n grote bak. Ik blijf onder de 5 liter/km.

De betrouwbaarheid is hoog. Ik geef geen vijf sterren want er zijn een paar - niet tot stilstand leidende dingen - geweest. Zo heeft de boordlader een keer de geest gegeven, dit is onder garantie vervangen maar duurde best lang. Ook is de rechter achter gordel vastgeslagem waardoor die onbruikbaar is. Als er iemand nog een goede tip heeft om die weer los te krijgen of te vervangen dan houd ik me aanbevolen. Het infotainment systeem houdt er heel af en toe spontaan mee op. De auto uitzetten, uitdtappen, deur dicht en een minuut of tien laten staan lost dit wel op. Vervelend, maar niet onoverkomelijk.

Verder is het een super reis auto. De ruimte is echt enorm, zowel voor, achter als in de koffer. De stoelen zitten heerlijk en de stereo geeft prima geluid. Vering is in te stellen. Van comfort waarbij je het oude citroen niveu benaderd tot aan sportief waarbij het iets, maar niet enorm, strakker geveerd wordt.

Tot nu toe heel tevreden dus, ik denk dat de auto nog een jaar mag blijven.😀🇫🇷