Audi A3 mogelijk ook als Allroad

A4 en A6 achterna

Spyshots Audi A3 Allroad
Spyshots Audi A3 AllroadSpyshots Audi A3 AllroadSpyshots Audi A3 AllroadSpyshots Audi A3 AllroadSpyshots Audi A3 AllroadSpyshots Audi A3 Allroad

Het leveringsgamma van de Audi A3 is met de Sportback en Limousine, die elk met diverse motor- en bakcombinaties verkrijgbaar zijn, behoorlijk uitgebreid. De A3-keuze wordt straks nog iets groter. Het lijkt er namelijk sterk op dat Audi met een A3 Allroad komt.

Het Allroad-label van Audi kennen we van modellen als de A4 en A6. In 2019 introduceerde Audi de Citycarver-uitvoering van de A1 Sportback, die je met zijn zwarte kunststof wielkastranden maar ontbrekende vierwielaandrijving het beste kunt omschrijven als een Allroad Light. Audi lijkt de Allroad-truc nu ook op de A3 Sportback te gaan toepassen.

Op deze set spionagefoto's is een ingepakte Audi A3 Sportback te zien. Voor een facelift van het vorig jaar gepresenteerde model is het nog veel te vroeg en voor een eventuele modeljaarupdate is het camouflagewerk veel te fanatiek aangebracht. Audi lijkt specifiek de bumpers en de wielkastranden van dit testmodel aan het zicht te willen onttrekken. Wie goed kijkt, ziet dat de wielkastranden voorzien zijn van opzetstukken. Tel daar de duidelijk grotere bodemvrijheid van dit testmodel bij op en het kan haast niet anders of Audi test hier een Allroad-variant van de A3.

Spyshots Audi A3 Allroad

Audi A3 'Allroad'

Hoewel het in theorie mogelijk is dat Audi van de avontuurlijker A3 Sportback een Citycarver-achtige versie maakt, lijkt dat onwaarschijnlijk De A1 Sportback is niet met vierwielaandrijving leverbaar en dus heeft ook de Citycarver dat niet. Audi lijkt de Allroad-aanduiding te willen bewaren voor daadwerkelijk vierwielaangedreven modellen. Daarnaast is Audi's quattro-techniek wél verkrijgbaar op de A3. Daar komt bij dat de term 'Citycarver' wellicht te veel associaties oproept met een kleinere en meer 'voor stedelijke omgevingen' bedoeld model. Het ziet ernaar uit dat Audi de A3 daar liever niet mee verbindt. Ongetwijfeld probeert Audi met de A3 Allroad mee te liften op het succes van cross-overs. Volgend jaar verwachten we meer van de opgehoogde A3 te weten te komen. Mercedes-Benz heeft van de C- en E-klasse overigens wel met Audi-modellen vergelijkbare All Terrain-versies, maar biedt een dergelijke variant niet aan op de A-klasse. Ford levert daarentegen met de Focus Active een verhoogd type in het A3-segment.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum