Audi A1 Citycarver gepresenteerd

Opgehoogd

Audi A1 Citycarver
Audi A1 CitycarverAudi A1 CitycarverAudi A1 CitycarverAudi A1 CitycarverAudi A1 Citycarver

Audi heeft een nieuw lid aan de familie van de A1 toegevoegd. We maken kennis met de A1 Citycarver.

Een opgehoogde Audi A1 is er tot nu toe nooit geweest, maar toch is de komst van deze hoog op zijn poten staande hatchback geen complete verrassing. Eerder dook namelijk al eens een reeks foto's op van een ingepakte én avontuurlijk op zijn wielen staande A1, een auto die we destijds omschreven als A1 'Allroad'. Vandaag wordt de A1-familie officieel uitgebreid met het model: de A1 Citycarver.

De vraag der vragen is natuurlijk: hoeveel meer bedraagt de bodemspeling van deze opgehoogde A1. Welnu: 4 centimeter. 3,5 centimeter komt voor rekening van het aangepaste onderstel. De resterende 0,5 centimeter komt door de standaard 17-inch wielen die onder de A1 staan. Daarnaast heeft de auto aangepaste bumpers rondom, maar dat is niet het enige. Audi geeft de A1 Citycarver namelijk een aangepaste grille, een lager geplaatst achthoekig exemplaar dat we kennen van de Q-modellen van het merk. De honingraatgrille is in het matzwart uitgevoerd. Rond de wielkasten en bij de dorpels zien we opzetstukken, kunststof delen die nu eens niet in het zwart zijn uitgevoerd. Wil je die delen wel in het zwart? Ga dan voor het Black Stylingpakket Een dakspoiler die normaal gesproken in het S-line-pakket zit, is standaard. In het interieur blijven de aanpassingen beperkt tot de uitstroomopeningen van de ventilatie, de middenconsole en de portieren. Deze zijn namelijk afgewerkt met mint-, koper- of oranjekleurige sierdelen.

Audi levert de A1 Citycarver in Nederland alleen als Epic en dat betekent dat zaken als lichtmetalen wielen, een middenarmsteun, cruisecontrol, virtual cockpit, led-achterlichten en een multifunctioneel stuurwiel standaard zijn. De A1 Citycarver is vanaf half augustus te bestellen. Prijzen volgen in een later stadium. In de herfst staat de auto bij de dealers.

PRIVATE LEASE Audi A1

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.