Volvo V40 1.9 D Dynamic-Line (1999)
Uitvoering | V40 1.9 D Dynamic-Line |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Prima auto, de Volvo V40 1,9d. Het afwerkingsniveau staat op behoorlijk niveau, zeker vergeleken met mijn vorige auto, een Renault clio 1,9 d. Mijn Volvo is zeer compleet: climatronic, half lederen bekleding, lederen stuur, stoelverwarming, origineel volvo 16’ lichtmetaal etc.
De wegligging van de auto is gewoonweg erg goed, Zeker met 16’ lichtmetaal en goede 205/50 michelins. Voorts valt het comfort en souplesse op de snelweg op.
Ik vind de auto ook nog steeds mooi. Mijn Volvo is zwart-metallic en iets verlaagd. Verder zitten er lichtmetalen velgen op die je ook veel onder een T4 ziet (met kleine ronde gaten). De Volvo oogt daardoor redelijk ’dik’ maar niet protserig.
Toch heeft de auto ook nadelen. De motor laat zich wel erg overtuigend horen bij het optrekken in de lagere versnelligen en in vergelijking met andere dieselmotoren is het koppel niet bijster hoog. Wat dat betreft zal een 115pk common rail die vanaf 2000 in deze auto is geleverd beter scoren.
Ik heb de auto in 2002 bij kmstand 126.000 gekocht bij een bekende handelaar van ex-lease volvo"s in Geffen/Nuland.
Je kunt aan de auto merken dat het onderhoud in de eerste jaren prima is geweest. Tot nu toe niet veel problemen gehad. Enige grote kosten zijn remschijven voor en achter geweest, maar dat beschouw ik bij een kilometerstand van circa 150.000 als normale, te verwachten uitgaven.
Verder zijn onder garantie bij 130.000 km de gloeibougies vervangen en is bij 145000 km een nieuw schakelmechaniek gemonteerd (circa 45 euro incl montage). Dat laatse is echt een aanrader want de auto schakelt weer als een nieuwe auto.