Volkswagen Polo 1.4 (1996)
Uitvoering | Polo 1.4 |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Eindelijk na een half jaar in de Suzuki Alto te hebben gereden van mijn moeder, nu over naar m’n eigen eerste auto! Een Volkswagen Polo 1.4i voorzien van het Atlanta pakket. Voor een polo uit 1996 ziet de auto er nog steeds netjes uit, geen roest enzz...
Na 1000km erin te hebben gereden zeer tevreden over de auto, brandstofverbruik, olieverbruik, zeer netjes allemaal. Ook bij de APK maar 9euro kwijt voor alleen de registratiekosten:-)
Toen moest toch echt de D-riem en dergelijke worden vervangen, gelijk heel het wastlijstje gedaan:
- distributieriem
- waterpomp
- v-snaar
- oliefilter + nieuwe olie
- luchtfilter
- spanrol
- reiniging gaskleppenhuis
Toen ontwaakte de 1.4 want ik merkte meteen toen dit allemaal vervangen was hoe vlot deze auto kan zijn. Voordeel van deze auto is dat tie bij 2800 toeren beschikt over de 128Nm, wat heerlijk is op de snelweg omdat wanneer je 110 rijdt je precies bij de 2800 toeren zit.
Die 14,9 sec naar de 100 klopt bij mij iig niet want ik krijg hem precies op de 12seconden, en 185 op de teller op de afsluitdijk is mij gelukt!
Nadeel vind ik wel dat wanneer je een rotonde of bocht snel neemt dat de auto snel overstuurt.. 60km/h in z’n 5 is geen probleem voor deze auto.
Geen problemen!