Volkswagen Polo 1.4 16V 75pk Turijn (2005)

autoreview

Volkswagen Polo
Volkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen Polo - interieurVolkswagen Polo - interieurVolkswagen Polo - interieurVolkswagen Polo - interieur

Signalement

UitvoeringPolo 1.4 16V 75pk Turijn
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf20.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Een auto van de zaak is heerlijk. Tankpasje om te tanken, onderhoud wordt geregeld en ik mag hem privé gebruiken. Helemaal perfect zou je denken. Totdat de auto van de zaak een VW Polo blijkt te zijn.

Laten we beginnen met de sleutel van de auto. Hierop zitten 3 knoppen. Ik weet dat ze in Duitsland altijd meer willen hebben, maar 3 knoppen vind ik toch wel een beetje overdreven. Volgens mij heb je namelijk maar 1 knop nodig voor openen en sluiten. Bij VW zijn ze echter van mening dat je een knop nodig hebt om te sluiten, een andere om te ontgrendelen en nog eentje om alleen de kofferbak te openen. Alsof iemand deze auto wilt jatten terwijl dat je de boodschappen staat in te laden.

Laat ik de vormgeving maar even overslaan aangezien over smaak toch niet te twisten valt. Alhoewel ik er misschien toch 1 dingetje over kwijt wil. Beste dames en heren van volkswagen, Het is nu 2005 en bijna 2006 het 1980 interieur mag er nu best wel uit. Blauwe lampjes in een oud interieur maken het niet moderner.

Ook over de prestaties van de auto kan ik kort zijn. Dit 1.4 liter 75pk (55kw) “sterke” motortje is niet sterk genoeg om dit blok deutsches sthal in beweging te zetten. Regelmatig moet ik de neiging onderdrukken om uit te stappen en de auto een handje te helpen met duwen. Het is nauwelijks voor te stellen dat ze deze auto ook produceren als 1.2 liter. Heb medelijden (en geduld) met de bestuurder als u er ooit eentje tegenkomt.

Gelukkig heb ik de auto niet hoeven te betalen, maar mocht u de aanschaf overwegen kijk dan op zijn minst eens naar de alternatieven zoals een Renault Clio. Hier krijg je voor het zelfde geld een rijker uitgeruste auto met pittigere motor.

PROBLEMEN

Een groot imago probleem omdat het een Volkswagen is.

2,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  1
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens