Volkswagen Polo 1.2 12V 65pk Turijn (2006)
Uitvoering | Polo 1.2 12V 65pk Turijn |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na een zeer tevreden gebruiker van een Volkswagen Polo (sinds april 1999), hebben we gisteren deze vervangen door een nieuw exemplaar.
De nieuwe Polo heeft een aantal flinke verbeteringen ondergaan tov. de vorige modellen.
- de voorkant is heel ’stoer’ en vlot.
- de achterkant is met z’n ronde achterliggen erg speels.
- de zijkant met z’n visueel doorlopende balk aan de onderkant van de deuren wordt de lengte extra benadrukt.
- de totale lengte van de auto is met zo’n 20 cm. toegenomen waardoor er meer zit-comfort is en meer bagage-ruimte.
- de knopjes voor de electrische ramen zitten op de juiste plek (in de deur) en niet meer in het middenconsole (bijzonder onhandig was dat).
- de voorstoelen zijn op een fatsoenlijke manier in te stellen (hoogte en achter/voren), gelukkig geen kantel-stoel zoals voorheen.
- en natuurlijk het Turijn-pakket waardoor je een aantal aardige extra’s (zoals bijv. climatic) voor een flinke korting krijgt!
Als extratje hebben we nu lichtmetalen velgen erbij genomen waardoor de Polo nog volwassener lijkt. Heel fraai.
De vorige Polo had een 1.4 (44 kw) motor; de nieuwe Polo een 1.2 (47 kw). De trekkracht is niet overdreven groot maar is voor lokaal en regionaal vervoer prima. Grote en lange stukken op de snelweg zijn niet voor dit motortje bestemd. Weinig verschil tussen het vermogen van beide auto’s opgemerkt.
Verder vind ik hem iets meer motor-lawaai maken dan de vorige. Maar het korte ritje van gisteren, kan ik dit nog niet helemaal diepgaand doortesten.
En een laatste pluspunt is dat de auto (naar verwachting) pas na anderhalf a twee jaar voor z’n eerste service-beurt naar de dealer hoeft.
Geen problemen (gelukkig maar).