Volkswagen 1.2 TDI Bluemotion Comfortline (2010)
Uitvoering | 1.2 TDI Bluemotion Comfortline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Brandstofverbruik Polo Blue Motion
Sinds 3e week mei 2010 heb ik een Polo BM, een goede auto maar mijn tevredenheid wordt bij iedere tankbeurt zwaar aangetast. Het verbruik is bij 4 tankbeurten respectievelijk 1 op 18.05 18.68 18.93 19.52. Wat mij betreft volstrekt onacceptabel voor een auto die met zoveel bombarie over zuinigheid op de markt gezet is. Mijn rijstijl is rustig, met het verkeer mee. Maximumsnelheden op de cruisecontrol. Korte ritten zijn niet zuinig omdat het korte ritten zijn en lange ritten evenmin vanwege de hogere snelheden.
Een Peugeootje uit 2005 met 1 cylinder meer en 200cc inhoud meer rijdt zo maar 1 op 25. Zonder speciale banden. Zonder spoiler. Zonder dichtgemaakte radiator. Zonder verlaagd te zijn. Zonder reclamecampagne.
Dat reclame per definitie probeert een gunstige afspiegeling te geven is billijk, misleiding echter niet. Nu ook de specialist van de garage zelf er niet in slaagt om beter dan 1 op 20 te rijden heb ik besloten er werk van te maken. Laten we niet vergeten dat VW de 1 op 30 niet claimt als maximaal haalbaar maar als gemiddelde! Dat betekent dat er dus snelheden bestaan die een nog veel zuiniger verbruik opleveren! Niet dus. De dealer krijgt van mij nog een kans om er wat aan te doen, en dan ga ik een versnelling hoger.