Seat Marbella Special (1990)
Uitvoering | Marbella Special |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Voorheen ging ik altijd met het openbaar vervoer naar mijn werk, maar doordat er werkzaamheden waren reed de bus niet meer langs mijn werk! Moest dus op zeer korte termijn onverwacht een klein en goedkoop autootje kopen om per dag min. 90km te rijden!
Omdat ik zeer weinig tijd had en maar 1000 euro te spenderen had ben ik op een maandag alle autodealers in mijn regio langsgegaan om te kijken voor een auto.
Daarvan was deze Seat Marbella het beste. Testritje... enz...enz... en gekocht!
Toen begonnen de ervaringen! Vrienden die me uitlachten om de Ferrarirode kleur met Donald Duck striping op de zijkanten en om het vierkante uiterlijk! Maar ja... Ik lekker stug gewoon dorrijden.....
Wat mij als eerste erg opviel was de snelheden die je er redelijk gemakkelijk mee kunt behalen en tevens een redelijk weggedrag! Zeer voorspelbaar en de grenzen liggen eerlijk waar heel ver weg! (ben er ook wel eens meer in de rondte gegaan, dus weet waar ik over praat!)
Voordelen van de auto zijn:
-Super goedkoop rijden! Geodkoper is denk ik niet te halen!
-Redelijk vlot in de stad en net mee te komen op de snelweg!
-Start altijd! Nog nooit een weigering gehad!
-redelijk goedkoop in onderhoud!
Grote nadelen van de auto vind ik:
Het geluid! Geen communicatie mogelijk bij 120+ km/u
De barbaarse stoelen! Goed zitten is anders!
En de breedte! Hij is heel erg ruim van binnen, maar voorin in de breedte zeer beperkt!
Van alles en nog wat! Gelukkig heb ik via kennissen en familie redelijk wat connecties waardoor ik super goedkoop onderdelen kan kopen en het super goedkoop erop kan laten zetten!
Totale onderhoudskosten in 7 maanden tijd en 23.000km is ongeveer € 600,-