Seat Marbella Special (1992)

autoreview

Seat Marbella Special (1992)

Signalement

UitvoeringMarbella Special
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf104.000 km
KM-stand laatst129.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Als 2de auto gehad...

 • 129.000 km

Voor mijn vriendin konden wij anno 2005 een Seat Marbella kopen. 14 jaar net een ton op de teller, 160 euro en een volle tank benzine. Niet heel slecht voor een auto lijkt me zo.
We dachten de auto de kort te hebben. Prijs van de auto lag zo laag omdat hij erg moeilijk startte. Stappenmotor schoongemaakt en probleem was verholpen.

Mijn vriendin heeft hem gebruikt voor woon werk verkeer (13 km enkele reis). Dit maar liefst 2 jaar lang. Hiernaast nog een paar tripjes gemaakt (1 tripje Zeeland - Duitsland) waardoor er in totaal 25.000 km met deze auto is gereden in 2 jaar.

Ik kan zeggen, goedkoper rijden dan dit kan niet. De auto is 2 keer door de APK gekomen waarbij er niks mankeerde!
Auto heeft na het schoonmaken van de stappenmotor in de 2 jaar daarna ook nooit maar 1 mankement gehad.
Altijd starten en lopen.

Tel daarbij de verzekering op van 8 euro per maand en de wegenbelasting van 11 euro per maand en een verbruik van 1 op 18 (soms zelfs 1 op 20). Dan kom je toch op een bedrag dat laat zien dat autorijden niet duur hoeft te zijn.

Wel is dit natuurlijk geen auto met confort en luxe. Het rijdt niet hard en het is allemaal spartaans. Toch had dit ook wel weer wat aangezien je je wel meer 1 voelde met de natuurlijk en het autorijden echt beleeft met deze auto.

In 2007 hebben wij de auto verkocht voor een stuk meer dan dat wij aan deze auto hebben uitgegeven. En anno 2010 rijdt deze auto nog steeds rond. Zag op de site van de RDW dat hij zelfs weer door de keuring was gekomen. Ben benieuwd of hij dit in jan. 2011 weer flikt.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  2
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens