Peugeot 305 Break GR 1.6 (1987)

autoreview

Peugeot 305 Break

Signalement

Uitvoering305 Break GR 1.6
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf126.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Kwam de auto tegen op internet, en was meteen verkocht. Wat een prachtig en totaal vergeten model! De break vind ik wel veel mooier dan de sedan; hij is rank, heeft een
groot glasoppervlak en staat lekker hoog op de wielen. De auto was donkerblauw en zag er nog prima uit... Zag, want afgezien van de excellente technische staat waarin de auto verkeerde heb ik me na 5 maanden gebruik tóch nog laten verrassen door het ontbreken van rembekrachtiging. Gevolg; blokkerende wielen en een vet harde schuiver tot tegen mijn voorligger... Dat was 3 maanden geleden en ik vraag me af of ik het verdriet ooit nog te boven kom!

Ik vind de 305 een verschrikkelijk ondergewaardeerde auto. Het is in mijn ogen geen klassieker van de toekomst, het IS al een klassieker en in de tijd dat ik erin reed ben ik NOOIT een andere 305 break tegengekomen op de weg. Bijna niemand weet dan ook waar je het over hebt! En dat terwijl het werkelijk de fijnste auto is die ik tot nu toe heb gereden...

Wat beviel me:
-De auto ligt werkelijk als op rails. Het gevoel in het stuur (onbekrachtigd, beetje iel) is zéér goed. Ik had dat nooit verwacht en daag Autoweek uit om dat eens bij een 305 te testen. Comfortabel is de auto ook, maar dat was vroeger iedere Peugeot...
-De stoelen zijn wat mij betreft het belangrijkste in een automobiel. Die van de 305 kun je zo in de huiskamer zetten; wat een genot!
-De techniek. Ik hou van simpelheid en het is de simpelheid die mijn 305 al die jaren op de weg heeft gehouden. Geen storingen want minimale electronica. Jammer dat ik net iets te woest heb geremd... dat overkomt me bij een volgende 305 nooit meer!
-De motor geeft de auto (970 kilo) een soepele vaart (130 Nm bij slechts 2800 tpm) en verbruikt ongeveer 1:14 . Olie heb ik nooit bij hoeven vullen. Hij staat bekend om zijn betrouwbaarheid en is later óók in de BX en 405 gebruikt.
-Geheel vlakke laadvloer en verwijderbare zittingen van de achterstoelen. Jazeker, die 305 break (bouwjaar vanaf 1980) was gewoon stiekum de allereerste MPV! De
schokdempers en veren van de achterwielen zijn horizontaal onder de laadvloer opgesteld dus de achterbak is bruikbaar over de volle breedte. En door de zittingen van de achterstoelen weg te halen kun je er weer net 20 cm extra lengte kwijt!
Autofabrikanten; kijk hier eens naar!

PROBLEMEN

Eigenlijk had mijn 305 geen problemen. De achterwielophanging van de break is wel apart dus áls daar ooit iets aan gerepareerd moet worden moet je wel naar iemand gaan die de juiste tools heeft. Oudere 305 modellen van voor 1985 zijn wel enorm roestgevoelig.

Het grootste probleem is echter dat ik zo stom ben geweest de auto in de prak te rijden. Ik was er zo tevreden mee... en als je de ervaringen van andere gebruikers leest ziet het ernaar uit dat ze gewoonlijk erg lang mee gaan. Gelukkig zijn ze af en toe
nog wel te koop, en dan kosten ze ook niet zo gek veel. Als ik weer zo"n gaaf exemplaar tegenkom kan ik mezelf waarschijnlijk niet bedwingen; ik weet nu wat mijn
zwakke punt is dus zal ik de pedalen dan met enige voorzichtigheid beroeren...

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens