Peugeot 305 GLD (1985)

autoreview

Peugeot 305 GTX

Signalement

Uitvoering305 GLD
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1985
Jaar van aanschaf1989
KM-stand bij aanschaf110.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Las een review van een 405GLD met 4 ton op de teller zonder problemen. Daar past dit verhaal ook wel bij. Heb de auto gehad van 1989 tot en met 1993 en waanzinnig veel mee gereden (100.000 per jaar). Werkte toen regelmatig in buitenland en ging er dan met de ’peus’ naar toe.
Gekocht met 110.000 op de teller. Na 2 weken brak de distributieketting en was de motor ter ziele. Zonder problemen door dealer een ruilmotor ingezet. Daarna werkelijk nooit meer een probleem gehad. Wat dacht je van ruim 400.000 km rijden met dezelfde uitlaat!
Heerlijk soepele motor die probleemloos continu 140 km/h op lange afstanden kon rijden. Verbruik: 1:19. De stoelen waren echt perfect (1 x in 26 uur naar Portugal gereden zonder problemen). In 1993 kwam er een einde aan de relatie omdat ik aan de leasebak moest (snik).
Peus voor fl. 500,= verkocht aan student (helaas uit het zicht verloren).

PROBLEMEN

Na 2 weken gebroken distributieriem. Daarna niets meer.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens