Honda Legend 3.2i V6 (1994)

autoreview

Honda Legend 3.2i V6 (1994)

Signalement

UitvoeringLegend 3.2i V6
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf230.000 km
KM-stand laatst233.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Honda Legend

 • 230.500 km

In november 2009 heb ik deze Honda Legend aangeschaft. Bouwjaar is 1994, 15 jaar en met 230.000 best veel km. Ik heb al diverse Honda's gereden. Mijn laatste auto was een Honda FR-V, superhandig voor het gezin. Nu wilde ik een Legend rijden en het model '94 vind ik het mooist dus daar ging ik naar op zoek.
Deze Legend ziet er uiterlijk nog netjes uit en ook het interieur is nog in goede staat. De leren bekleding is onbeschadigd.

De eerste rij ervaringen zijn goed. De auto nodigt niet uit tot hard rijden. De auto stuurt heel direct en de wegligging is goed, zeker voor het gewicht van de auto (1.550 kg.) Druk je het gaspendaal in dan merk je hoeveel vermogen de auto in zich heeft. Ook dan gaat het automatisch schakelen heel beheerst. Je voelt je erg zeker achter het stuur.

Technisch is deze auto nog een vraagteken. De aankoop is een beetje een gok. Er is geen complete onderhoudshistorie. Vanwege de aanschafprijs durfde ik meer risico te nemen. Binnenkort neemt mijn dealer hem goed onder handen en weet ik meer.
Ook het verbruik moet ik nog onderzoeken. Ik ga uit van 1 op 10 als je een beetje normaal rijdt, maar of ie dat haalt..

Kosten: wegenbelasting 71/maand, verzekering 18/maand, benzine 1:10, onderhoud nog bezien
Afschrijving verwacht ik nauwelijks.

Zodra meer bekend is wordt deze review aangevuld.

update

 • 233.000 km

Ervaringen na 5 weken sturen:
* deze auto is gebouwd voor de snelweg, dan komt hij het best tot zijn recht. Tussen de 120 en 150 km is het uiterst comfortabel cruisen. Voor zijn leeftijd is de auto erg stil, ook bij hogere snelheden.
* auto is voorzien van alle mogelijke opties maar belangrijker nog: alles werkt ook nog na 15 jaar. Heel mooi, echt Honda.
* binnen de bebouwde kom (waar ik de auto toch het meest gebruik) moet er wat harder gewerkt worden mede door het gewicht van de auto.
* Verbruik: dit is geen Prius. Voor 1 op 8 moet je nog je best doen, 1 op 5 is geen probleem als je je uit wilt leven. Ik heb een 5 ltr. jerrycan als back up achterin gegooid.

Kosten
* deze auto is roestgevoelig op de achter-wielkasten en dorpels. Ik heb 750 geinvesteerd voor herstel en om dit in eder geval stop te zetten.
* techniek: mijn Honda dealer zag dit exemplaar voor het eerst en kwam nogal wat tegen, dit heeft alles te maken met de leeftijd en de kilometers: remblokken versleten, een nieuwe remklauw is nodig, stuurstangen hebben teveel speling, uitlaatdemper is lek.
* onderdelen zijn niet makkelijk verkrijgbaar en duur. De eerste APK kost tussen 1.500 en 2.000. Hiermee is e.e.a. wel meteen goed opgelost (geen halve maatregelen).

Al met al een fantastische auto die subliem rijdt en die je zelden ziet. Als je zo'n auto koopt moet je wel een (Honda)liefhebber zijn en rekenen op een stevig kostenpatroon. Wil je dit niet: geen Legend kopen.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens