Honda Accord 2.0i Jewel (1998)

Uitvoering | Accord 2.0i Jewel |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste indruk
Omdat ik nog al eens van auto wissel (hobby) en vaak terug kom bij Honda is deze accord op mijn pad gekomen.
Ik zocht na een bmw coupe en een 306 HB een 4- of 5 deurs auto. Echter was mijn peug aardig luxe uitgevoerd en wilde ik minimaal weer airco terug.
Na een zoektocht naar het nieuwe model accord (de 1,6L motor) vanaf bj 1999, helaas toch verschillende lelijke exemplaren tegengekomen en toch iets te duur voor de "hobby" een mooie is toch minimaal meer dan 1500E. De 1,8L en 2,0L motoren zijn toch een klasse zwaarder en drinken een aardig sapje euro 95 ;-)
Zodoende naar het vorige model gekeken (tot 1998) en een redelijk mooie gevonden van dit model met een paar mooie optie's waaronder Cruisecontrol en airconditioning bij auto Korpel in Strijen. (Vrpr 995E)
Aanschaf 100 euro bij leggen (306 ingeruild)
Wat ook een leuke bijkomstigheid is dat het onderhoudsboekje tot 340000 km is bijgehouden en jawel, HOnda dealer onderhouden. Ja 350600km nu en dat merk je wel, hier en daar kraakt er een rubber in het vooronder, maar voor de rest gaat ze strak de bocht om! en met een flinke snelheid, wat een wegligging, geeft echt heel veel vertrouwen...
De volgende dingen mankeren er aan en ga ik in de loop der tijd aanpakken:
Airco lekt, zelf onderzoek gedaan, aantal O-ringen lek, pomp lekt ook, condensor is goed.
Koppeling ontluchten/ of cylinder, soms zit deze hoger en soms grijpt ze heel laag al aan!
Zoals vele van deze modellen roest deze ook en dan bij de rechterdorpel bij de achterdeur, dit is echter maar minimaal (gat van een cm en wat roest)
Houd een beetje in met half gas (0nder de 100 kmh) versnellen geen last.
Verder weinig dingen.
Algemene minpunt(en):
Centrale portiervergrendeling op een deur te bedienen (met de sleutel dus).
Pluspunten:
Wegligging!
Redelijk snel, soepele motor.
Redelijk zuinig 1:12
Dingetjes...
Zoals ik eerder aangaf is de airco leeg. Dit wist ik bij aankoop. Echter is het jammer dat de pomp lekte!
Deze is vandaag vervangen. De condensor mist 2 a 3 rijen lamellen, maar is nog lekdicht. Zelf zit ik in de koeltechniek dus wist dat het nog net kan.
Kosten pomp 339E incl inbouw.
Bij mijn lokale garage al nagevraagd wat het lassen zou gaan kosten. Dit komt op 60E. Ik haal wel zelf de kunstof dorpel eraf en moet 'm zelf afwerken.