Honda Accord 1.8i S (2000)

autoreview

Honda Accord 1.8i S (2000)

Signalement

UitvoeringAccord 1.8i S
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf125.000 km
KM-stand laatst165.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Betrouwbare auto

 • 138.000 km

Ik heb deze auto nu bijna een jaar in mijn bezit. Comfort is goed, 1,8l motor hoor je bijna niet. Optrekken doet die goed als je de pedaal intrapt, maarja het is natuurlijk geen Gti. Ligt lekker strak in de bocht en reageert lekker direct op het stuur. Ik vind wel dat die best veel verbruikt, 1l op 10 a 11 kilometer op de snelweg vind ik aan de hoge kant. Maar daar krijg je wel wat voor terug.
Bijna 15000 kilometer gereden tot nu toe geen grote problemen op een punt na. Het druklager maakt sinds een paar maanden een piepend geluid. Als ik de koppeling in trap is het geluid weg. Hij begint de laatste weken een beetje te brommen als ik optrek. Ik heb een afspraak gemaakt met de garage om het druklager te vervangen, daar word gelijk de hele koppeling mee vervangen. Kosten zullen uitkomen tegen de 800 euro. Dat is veel geld voor een auto van 13 jaar oud. Maar hij is verder helemaal in orde en zit tiptop in de lak. Zou echt zonde zijn om dit geld niet te investeren in deze geweldige auto.

defect druklager

 • 138.300 km

Aangezien de Accord toch wel erg begon te brommen met optrekken dit laten repareren bij de Honda dealer.
En jawel het druklager was zwaar beschadigd. De rest is natuurlijk gelijk mee vervangen, koppelingsplaten etc.
De Honda rijd nu echt weer fantastisch. Koppeling laat zich nu heel makkelijk indrukken en het brommen is weg evenals het irritante piepgeluid tijdens het rijden.

Piepen is weer terug

 • 144.000 km

Helaas een paar maanden nadat de koppeling vervangen is, is het piepen toch weer terug. Druklager weer naar z'n moer...Dit terwijl ik normaal met deze auto rijd. Dit is echt balen. Binnenkort gaat die voor een kleine beurt en zal ik vragen aan de dealer hoe dit zo snel weer kapot kan gaan. update volgt.

Geen problemen meer

 • 148.000 km

Aangaande het piepen heb ik maar niks meer gedaan, het is dan ook nauwelijks te horen. Dus zal niks aan de hand zijn. De garage had ook nog even geluisterd maar zegt dat alles in orde is. Dus ik ben weer gerust.
Laatst nog naar Assen gereden, het blijft een heerlijke auto. Makkelijk om mee in te halen op de snelweg, nog power genoeg in deze toch al 13 jaar oude auto. En hij zit nog strak in de lak. :)

Auto ingeruilt

 • 165.000 km

Na bijna 3 jaar trouwe dienst afscheid genomen van deze fantastische auto. Niet kapot te krijgen. Jammer dat die wat teveel benzine dronk naar mijn smaak.
Nu een kleine zuinige auto gekocht om mee naar het werk te kachelen.
Toch zal ik deze auto gaan missen. De volgende eigenaar zal zeker nog jaren plezier van deze auto hebben. :)

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens