Ford Orion 1.6 CLX (1991)

autoreview

Ford Orion

Signalement

UitvoeringOrion 1.6 CLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf59.394 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze auto heb ik gekocht omdat mijn vorige auto ermee is opgehouden (Ford Escort 1.6 clx uit 1994, is ook een revieuw van). Mijn bedoeling is om deze auto tijdelijk te gebruiken totdat ik een geschikte auto heb gevonden.

Wat mij wel aan de auto bevalt is:

- Goedkoop in aanschafwaarde.
- Redelijk goede wegligging.
- Motorisch rijd de auto goed.
- Auto is comfortabel (op stuurbekrachtiging na).
- Auto komt goed in het verkeer mee.

Wat mij niet aan de auto bevalt is:

- De auto heeft geen stuurbekrachtiging.
- Hij zuipt 11 liter op 100 km.
- Je ziet dat het een oud type is.

29 - 11 - 2001

Vandaag besloten om een nieuwe auto te kopen. Ik ben gevallen voor een Peugeot 406 uit 2001. Hij komt ook een review van zodra ik deze heb.

PROBLEMEN

- Problemen met het grootlichtschakelijk. Hier zit waarschijnlijk kortsluiting in waardoor het groot licht kan uitvallen als het gebruikt wordt. Ik ga dit niet verhelpen.
- Problemen bij het starten, soms sta ik 1 minuut te starten zonder dat er iets gebeurt. Ik vermoed dat dit in de carburateur zit, maar ook dit ga ik niet verhelpen omdat hij wel start en ik binnenkort de auto toch van de hand ga doen. (dit is inmiddels uit zichzelf verholpen)

Verder tot nu toe geen problemen gehad.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens