Ford Orion 1.4i CL (1992)

autoreview

Ford Orion

Signalement

UitvoeringOrion 1.4i CL
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf110.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb t/m halverwege 2005 met veel plezier gebruik gemaakt van deze auto en in 2 jaar een dikke ton gereden zonder noemenswaardige problemen.

De Orion verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Het bovenal een praktische auto. Het gebrek aan estetiek vertaalt zich echter wel naar een bijzonder lage marktwaarde.

De Orion is allerminst een snelheidsduivel. Zeker met de 1.4i komt de auto regelmatig vermogen tekort. Bergop is het vaak een hele worsteling om de auto (zelfs in de 4) op toeren te houden. Wanneer je de rechtervoet ook maar een fractie van een seconde van de bodemplaat ligt, is de vaart eruit en duurt het tijden voordat deze weer hervat is.
Een gecombineerd verbruik van 1 op 14 a 15 maakt echter een hoop goed.

De wegligging is in een woord belabberd. In sommige gevallen zelfs gevaarlijk te noemen. In eerste instantie vertaald een te hard genomen bocht zich naar een flinke portie onderstuur, maar ik heb een aantal maal achterstevoren gestaan wanneer de achterkant begon te ’stuiteren’(de dempers waren nog in prima conditie). Rechtuit is de auto comfortabel en goed geveerd, maar selwegbochten hebben me altijd angst ingeboesemd.

Al met al is de orion een fijne reisauto. Wanneer je op zoek bent naar een auto voor veel kilometers die binnen een krap budget moeten passen is de Orion 1.4 absoluut een aanrader.

PROBLEMEN

Gedurende de 105dkm die ik met de auto gereden heb zijn er nooit beurten uitgevoerd. Afgezien van de gebruikelijke zaken (olie, remblokjes, banden) zijn er de volgende noemenswaardige mankementen geweest aan de auto:

zekeringkast vervangen (een typische kwaal voor escort/orion van dit type)

vastslaande handrem bij achteruit rijden (dit is een aantal maal gebeurd)


Ik denk dat ik in een periode van 2jr en 105dkm max €1500 kwijt ben geweest aan onderhoud. zelfs de distributieriem is 110000 meegegaan!

De Orion heeft me naar alle uithoeken van Europa gebracht, en zelfs met al het achterstallige onderhoud, heb ik de auto altijd als zeer betrouwbaar ervaren

3,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens