Ford Focus 1.6 16V Futura (2004)
Uitvoering | Focus 1.6 16V Futura |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik ben tot op heden erg te spreken over deze auto. Het uitgebreide standaard optiepakket spreekt mij zeer aan. Natuurlijk ook de nieuwprijs en bijbehorende, lage, bijtelling (leaseauto). Het interieur: radio cd speler met navigatiesysteem, lederen bekleding, 6 cd wisselaar, voorruitverwarming, licht metalen velgen. De stoelen zitten fantastisch (nooit moe na een lange rit), het dashboard is overzichtelijk en modern (nog steeds). 12 volts aansluiting bij achterbank(handig voor koelbox op vakantie), hoofdsteunen achter. Elektrisch bedienbare ramen voor (helaas niet achter), voorruitverwarming.Exterieur: het oude model tot 2005, echter naar mijn mening mooier dan het huidige (smaken verschillen). Sportief afgesteld onderstel. Zeer fijne afstelling, goed communicatief. Fijne 1.6 motor. Hij wil wel snel afslaan bij het optrekken vanuit stilstand, maar dit is ook een kwestie van gewenning (iets meer gas geven en je hebt geen probleem. Gemiddelde verbruik tot nu toe 1 op 13.8 volgens de site van travelcard (o.b.v. mijn brandstofpas). Dit valt mij reuze mee, aangezien gemiddeld zo’n 10 km file per dag heb. Ik behandel de auto trouwens alsof hij van mijzelf is. Prijs, kwaliteit, prestatie = top. Probleemloze motor. Is ook een tijd leverbaar geweest bij Ford, dus ik neem aan dat hij goed doorontwikkeld is (laatste model met deze motor).
Nagenoeg geen. De temperatuursensor van mijn airco heeft af en toe kuren. Na een halfuur rijden, gaat hij koude lucht blazen.
2 nieuwe banden tot nu toe (achterbanden zijn aan vervanging toe). De nieuwe Michelin Pilot Premacy voorbanden (had hiervoor Continental Eco Contacts), slijten onregelmatig af. Ik heb de banden bij 86.000 opnieuw laten uitlijnen en balanceren, maar dit heeft toch niet geholpen. Laat ik naar kijken bij de volgende beurt (100.000 km). Mijn voorkeur gaat overigens weer uit naar de Conti’s (verbruik was toen ook aanzienlijk lagen, alsmede afrolgeluid)
Voor de rest alle beurtjes gehad; gewoon normaal onderhoud.
3x nieuwe koplampverlichting. 1x ruitenwissers.
Verder 1x van achteren aangereden.
Auto is ondertussen uit de lease bij 139.000. Een keer de auto langs de weg moeten zetten. Koelvloeistof was weggelopen via lek. Wegenwacht heeft de auto tijdelijk gefixed. Kon wel meteen terecht bij de Ford dealer in Amsterdam. Klasse!
Heb nu de nieuwe mondeo 2.0 tdci titanium gekozen als nieuwe leaseauto. Ga binnenkort een review plaatsen.