Ford Focus 1.8 TDCi 115pk Trend (2002)
Uitvoering | Focus 1.8 TDCi 115pk Trend |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
70.000 km onderweg.
Vorig jaar december kocht ik een Ford Focus TDCi uit 2002. De auto was netjes onderhouden door de vorige eigenaar, een Ford monteur. Hij had al het één en ander aan Ford kwaaltjes verholpen. Ook is de auto voorzien van een RVS uitlaatsysteem vanaf de turbo.
Deze Ford is mijn eerste diesel. Ik was wat sneller spul gewend en wou geen "langzame" diesel. In dat opzicht kan ik na 10.000 kilometer zeggen dat hij mij positief verrast. Op de snelweg kan ik prima meekomen. Ook maakt de Ford, eenmaal op temperatuur, niet verschrikkelijk veel lawaai.
Het enige mankement wat ik tot dusver heb gehad is het niet op willen trekken bij extreme kou wanneer de auto net startte. Vuiligheid in de tank en een verstopt brandstoiffilter waren de boosdoeners.
Verder bevalt de Ford Focus mij prima. Het "ontwaken" 's ochtends is wat chagerijnig maar daarna is het prima rijden. Ook ligt de auto prima op de weg en lijkt het verbruik van 1:17 mij ook niet gek.
Update 01-08-2012
Vandaag heeft de Focus een grote beurt gehad. De eerste keer dat hij niet naar de dealer gaat. Bij de garage zijn ze erg te spreken over de staat van onderhoud van de auto. Ik ben daar ook blij mee. Alleen de remblokken waren aan vervanging toe. Verder geen op of aanmerkingen. De kilometerstand staat nu op 205.xxx en nog steeds een verbruik van 1:17 en geen rare mankementen. Een degelijke goed sturende auto, alleen wel een tikkeltje saai.
Update 24-11-2012
En weer 10.000 kilometer verder. Het gemiddelde verbruik ligt nog steeds op 1:17. Wanneer je lange einden snelweg rijdt en je aan de maximum snelheid houdt is het verbruik 1:18. Verder geen veranderingen ten opzichte van de vorige update. De Ford doet het nog steeds prima. Ook nu het weer wat kouder wordt. Het enige wat ik mis ten opzichte van mijn vorige auto's is de cruise control en de electrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Toch gek dat zulke dingen niet op een redelijk "luxe" uitvoering zitten. Er zit wel een verwarmde voorruit in en airconditioning. Vreemd, maar desalniettemin is deze Ford Focus een zeer degelijke reisauto.
Update 03-04-2014
Onlangs is de Ford weer voor een grote beurt geweest. Er kwamen wat mankementjes aan het licht. Zo waren er rubbers van de achteras wat versleten. Daarmee kwam de auto niet door de APK. De rubbers zijn niet heel duur maar het loshalen kostte wat moeite. Verder was de roetuitstoot wat aan de hoge kant. Ik zond zelf dat het verbruik wat opliep. Na een Diesel Feul cleaner is het verbruik weer wat het voorheen ook was. De kans is groot dat de roetuitstoot nu ook minder is. Al met al nog steeds geen echte klachten. Wij rijden er nu al zo'n 70.000 kilometer mee en sparen de auto niet echt. Hij wordt gewoon gebruikt en trekken ook regelmatig een aanhangertje. Het is niet de meest spannende auto maar hij is tot dusver een erg betrouwbare auto.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4