Daf 44 (1971)

Versnellingen-1, Automaat
Bouwjaar1971
Jaar van aanschaf2016

Daf 44

Op vakantie in noordbrabant werd ik aangenaam verrast door mn ouders en vriendin, we ging een toer tocht maken met een daf!!! Ik heb het altijd al mooie wagens gevonden en wat rijd het leuk. Al snel werd tijdens de rit duidelijk , ik wil er ook een:). Ik had op mn 16e al n volvo 66 gehad en sindsdien was ik besmet met het ''dafvirus". Een paar weken later kwam ik een mooie daf 44 tegen op het internet, een witte sedan die ik vroeger nog door mijn dorp zag rijden. Na contact te hebben gehad ben ik hem gaan bezichtigen en uiteraard een proefrit.
Na goed te onderhandeld hebben had ik hem gekocht. Gelijk de volgende dag opgehaald voor een mooie rit naar huis.
Wat rijd dat toch fantastisch!! Z'on variomatic. Als je in die auto stapt lijkt het net alsof je 40 jaar terug gaat in de tijd, een soort van tijdmachine. Zon daf valt dan ook niet te vergelijken met een auto van nu ,want hij heb bijv, geen stuurbekrachting , geen rembekrachtiging, geen airco ( wel Arko ;) )inAchja niet dat ik het erg vind , vind het wel leuk rijden en je heb meergevoel met het wegdek zonder stuurbekrachtiging.
Na er een mooie zomer en herfst meegereden te hebben staat de daf nu in de schuur in zn winterslaap. Met al die pekel op de weg durf ik er niet mee te rijden