Kia EV4 81.4kWh GT-Line (2026)

Gebruikersreview

Kia EV4 81.4kWh GT-Line (2026) #2

UitvoeringEV4 81.4kWh GT-Line
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

mijn eerste volledig electrische auto

mijn eerste volledig elektrische auto. Mijn ervaring op auto gebied is zeer divers en altijd afhankelijk geweest van de situatie, hierbij het gezin en woon werkafstand in ogenschouw nemende. Het is ook mijn allereerste volledig nieuw aangeschafte auto. voorheen altijd occasions gereden van verschillende merken (merendeel Citroens).

Dagdagelijks op 1 thuiswerkdag na moet ik naar mijn werk en hierbij maak ik ongeveer dus 4x 96 km per dag.

de eerste maand zit er nu op en ik heb nu 2600 km gereden in deze auto als ik de verbruiks metingen ga starten in Autoweek.

zoals aangegeven reed ik vroeger veel Citroen en dat is comfort technisch toch net iets anders dan deze KIA EV 4, de stoelen zijn harder en het veercomfort is ook minder.
Daarnaast zoals in meerdere test aangegeven, is de verstelling van het stuur niet optimaal, daardoor zit ik niet helemaal in de voor mij lekkerste zitpositie in deze Kia met mijn lengte van 192cm. het is ook niet zo dat je na een rit van enkele honderden kilometers gebroken aankomt op je bestemming. Maar een extra pauze is dan wel welkom. voordeel is dat je gelijk bij kunt laden mocht dat nodig zijn.

Qua ruimte voor de achter passagiers is het dan weer echt royaal te noemen, met als enige nadeel de wat lage zit t.o.v. je voeten. de bovenbenen worden niet echt ondersteund op de 2de zitrij.

De prestaties kan ik eigelijk niet vergelijken. Diesel, benzine of gas zijn totaal anders dan met een elektrisch voertuig. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over hoe dit wegkomt bij een stoplicht. ondanks zijn mindere Nm als mijn oude BMW 3.0 6cyl diesel heb ik het gevoel dat hij veel rapper weg is met ongeveer eenzelfde gewicht.

na 1 maand bezit is er nog weinig te vertellen over de betrouwbaarheid. alles werkt en functioneert zoals dat hoort op dit moment. mocht hier verandering in komen dan zal ik dat laten weten.

de kosten ik verwacht dat dit zeer mee zal vallen. ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een thuislader bezit met ERE verrekening. laden doe ik op thuiswerkdagen of in het weekend als de stroomkosten laag zijn. Soms zelfs zo laag dat ik met ERE verrekening geld uit krijg om hem te laden.

als accessoire hebben we een trekhaak laten monteren omdat we vaker per jaar met een vouwwagen (800Kg) op vakantie gaan. we moeten wel nog gaan ervaren wat dit doet met de actieradius van de auto. gelukkig kun je dit instellen waardoor de auto rekening houd met verbruik en laadstops als je via de ingebouwde routeplanner je route laat berekenen.
we gaan het zien hoe dit uitpakt. hierover later ook nog meer.