| Uitvoering | GLB 250+ Electric Business Solution |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 3 km |
Wat een rijplezier
Na bijna veertig jaar met een 15-tal diesels te hebben gereden werd ik nu verplicht door mijn werkgever om elektrisch te gaan. Dit om fiscale redenen voor de werkgeven en voor mijzelf (scheelt me een 300 € per maand) en ook omdat ik deze ervaring voor mijn laatste firma wagen ook wel eens wou opdoen. Natuurlijk moest ik ook rekening houden met het lease budget maar dit was ruim voldoende om een korte shortlist te maken ( BMW I-X3, Volvo EX60, MB GLC, MB GLB, Ford mustang, audi Q4 e-tron , Tesla Y en nog enkele andere VAG producten. Gezien ik de modernste techniek wou en ook 800V technologie met min. 600 km range vielen de VAG producten en Ford al weg en ook Tesla niet om mijn mishagen ten opzichte van Musk.
De Volvo EX60 viel af omdat ik al een 5-tal volvo's heb gehad en er toch altijd issues mee waren. Blijkt nu ook weer met de EX60 trouwens. De BMW ix-3 vind ik persoonlijk niet zo mooi ( zeker zonder M-pakket) en met de opties die ik wou ook te duur. De MB GLC vind ik de mooiste EV maar ook weer te duur met de uitverkoren opties. Dus testrit met MB GLB en viel op alle vlakken super goed mee, zeker wat binnenruimte en comfort. Na 3500 km gereden te hebben kan ik alleen maar beamen dat dit de beste wagen is waar ik ooit meer dan 1000 km mee gereden heb, wat een genot is dat elektrisch rijden. Het verbruik komt nooit boven de 15 kw (ondanks ook veel autostrade). Wekelijks leg ik gemiddeld een 1000 km af en tot op heden hoef ik gedurende de dag nooit bij te laden. Ik zorg dat hij 's morgens 80 % geladen is (laadpaal gekregen op kosten van werkgever die mij 0,34 € per Kwh betaald, zelf betaal ik 25 € per Kwh) en dan kan ik een 500 km rijden. Bij thuiskomst 's avonds heb ik meestal nog altijd een bereik van 250 tot 300 km. Dus mijn tankkaart zak ik niet vaak moeten gebruiken. Natuurlijk zal dit bij koudere temperaturen wat minder zijn maar laad ik hem gewoon op tot 90 % indien nodig.
Het rijden zelf is comfortabel en meer dan vlot genoeg. Door de 2-traps automaat (die je niet voelt) is hij ook nog eens zuiniger op autostrade dan andere EV's. De software werkt supersnel en ik zie weinig dingen die nog beter kunnen. Voldoende fysieke knoppen en mooie materialen. De koffer is groot met zijn 540 L en met zijn frunk van 127 L heb je bagage ruimte in overvloed. Meer dan BMW I-X3 en Volvo EX60. Het is gewoon een plezier om met deze wagen te rijden. En dat terwijl ik een echte petrolhead was maar alle vooroordelen moet ik nu wel inslikken ten opzichte van EV rijden. Sta minder stil aan een benzine station/snellader dan de brandstof adepten. Ook al moet ik deze kanttekening wel maken, voor mensen die veel kilometers maken is een EV volgens mij enkel zorgeloos als je thuis kan laden. Als je elke dag op zoek moet naar laadpalen lijkt het me minder interessant. Maar met alle plezier kijk ik al uit naar mijn ervaringen na een 10.000 km. De wagen geeft een echt premium gevoel terwijl ik dit gevoel met Volvo nooit had.
Mijn gekozen opties : MB 250+ business line electric
- memory pakket
- business plus pakket
-parkeerhulp met 360° camera
- sierelelementen in licht aluminium
-mulitbeam led (zeer vet)
- warmte werend donkergetint glas
- electrische trekhaak
- massagefunctie.