| Uitvoering | Captur TCe 90 Xmod |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 114.000 km |
| KM-stand laatst | 114.000 km |
Nieuwe auto
Na 2 jaar de Clio ingeruild voor een Captur, en inmiddels de eerste 1000 km gereden, de eerste ervaringen zijn positief, de hoge zit maakt het rijden een stuk prettiger, een beter overzicht in het moderne verkeer, en wat ik erg prettig vind is het makkelijker in en uitstappen, zeker nu ik wat ouder word.
De auto is comfortabel de leren bekleding zit fijn, de stoelen geven veel meer ondersteuning en comfort dan de Clio (en die zat zeker niet slecht), prettig is de achteruitrij camera, zeker bij inparkeren is dit een hele fijne hulp, het multimedia systeem vraagt nog wel enige gewenning, wat zit er een hoop op en in, maar de belangrijkste zaken heb ik inmiddels wel onder de knie.
De auto is zolang je je aan de snelheid houdt stil genoeg in het interieur, ga je echter boven de 120 dan wordt is de motor wel wat aanwezig, de prestaties zijn voor mij goed genoeg, zeker vergeleken met de Clio die 75 PK had, vooral bij inhalen merk je her verschil direct, moet ook de snelheid goed in de gaten houden, voor ik het weet zit boven de toegestane snelheid.
De auto maakt tot nu toe een betrouwbare indruk, de besturing is vrij direct, het remsysteem werkt als een malle, bij een noodstop in de Coentunnel stonden we nagenoeg direct stil, zaken als Cruise Control en Hill Hold zijn gewoon fijne extra's evenals Airco.
Wat de kosten betreft, zover ik het tot nu toe kan zien haalt hij de opgegeven gebruikscijfers niet, dat heeft waarschijnlijk ook wel te maken met mijn rechtervoet.
Wennen iis wel dat de auto wat harder geveerd is dan de Clio, met name verkeersdrempels moeten met rustig genomen worden, wil je niet helemaal door elkaar geschut worden.