Citroën Xsara Break 2.0 HDI 90pk Différence (2003)
Uitvoering | Xsara Break 2.0 HDI 90pk Différence |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb deze Xsara nieuw aangeschaft en hij bevalt prima. Hij rijdt fijn en is zuinig. Hoogste verbruik in 3 jaar: 1: 16,6 op volle tank (op vakantie met dakkoffer). Laagste verbuik: 1:21,5 (in de zomer, niet harder als 110 rijden. Over het algemeen ben ik geen snelle rijder en dat lijkt zich terug te verdienen in het verbuik en de onderhoudskosten.
Minpunten van de auto vindt ik de zijwindgevoeligheid als het behoorlijk waait. Ook de stoelen van deze versie : ik ben beter gewend van franse auto’s (de saxo van mijn vrouw zit beter) maar altijd nog beter als de stoelen van b.v. een duitse auto
Naast de reguliere beurten is er nog niets kapot gegaan en is alleen nog maar een set remblokken en 2 voorbanden vervangen (bij 90000 km). In de garantie is ook een keer een handremmechanisme vervangen omdat het nogal rammelde. 1 keer gaf de computer een storing aan die er niet was en is de computer opnieuw uitgelezen. Ik heb nog geen auto gehad die met 120000 op de teller zo weinig onderhoud had gehad. Binnenkort zijn wel de remschijven aan de beurt verwacht ik.