BMW 728i Executive (1997) #2
Uitvoering | 728i Executive |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Geweldige wagen qua motor, comfort, wegligging, rust en ruimte. Doet ondanks stukken zwaarder gewicht niet onder voor V8 5-serie. Stuurt dynamisch, je hebt geen notie van lengte en gewicht. Beste terrein "snelle" snelweg, kan rustig cruisen op 200+ met 5 pasagiers incl. bagage voor 1 week. Onderstel spreekt qua stuur duidelijke taal en mocht de achterkant gaan schuiven, hetgeen (ondanks DSC!) erg makkelijk te forceren is bij nat weer, dan voel je dat al vroeg aankomen hetgeen een veilig gevoel geeft. Stoelen zitten vorstelijk, audio systeem kan behoorlijk wat db"s produceren (leuk voor de kids), TV/navigatie systeem heb ik elders wel beter gezien, maar let wel op de leeftijd van de auto. Wat mij vooral blijft verbazen is het ultiem lage verbruik van deze wagen. Zelfs met vlotte rijstijl ben ik nog nooit onder de 1 op 9 gekomen.
Minpunten: de vering had iets strakker gemogen op B-wegen, gek genoeg op de de snelweg voelt de wagen wel strak, Dynamische (luchtvering) valt hier aan te raden. Tweede punt, koop een goede want onderhoud is duuuuurrr.
Na ruim 70.000 km in 3 jaar helaas best wel wat, kilometerstanden en kosten geschat:
- 210.000, viscokoppeling/waterpomp, Euro 350
- 220.000, benzinepomp, Euro 400
- 230.000, condensator airco, Euro 550
- 260.000, vacuumklep automaat, Euro 250
Algemene problemen/opmerkingen:
- achterbanden slijten ongelijk
- deuren gaan via a.b. soms niet tegelijk open
- bij extreem hoge temperaturen gaat alarm af
- lak deurgrepen krasgevoelig
- verbruikt olie, ca. 1 liter op 3000 km
- standaard onderhoud via BMW garage nogal duur
- digitaal scherm onder klokken missen (soms) pixels
- de buren zijn jaloers en vinden je een patser
Goed zoeken = goedkoop aan te komen!
Voor mij voorlopig geen andere, geweldige wagen.