BMW 330d touring Executive (2002)

BMW 3-serie touring
BMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie - interieurBMW 3-serie - interieur

Uitvoering330d touring Executive
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2004

Ik heb mijn 330d Touring uit Duitsland zelf ingevoerd. Scheelt redelijk wat als je het goed doet. Bijkomend voordeel is dat de auto`s in Duitsland nu eenmaal beter uitgerust zijn. Zo ook de mijne. Full options (incl TV... onnodig maar ja als het er in zit...) M-sportpakket, leer, navi, Harmann Kardon hifi, verwarmde sportstoelen, open dak, en ga zo maar door. Ongelofelijk.

Ik kom uit een Passat en daar ben ik altijd erg tevreden over geweest. Zou ik nog zijn mocht deze 330d nu nog in Duitsland gestaan hebben.
Wat een wereldwagen! Na een krachtkuurtje bij Carly Motors Leiden (BMW tourwagen tuner, Tom Coronel heeft ook 330d daar laten tunen), heeft het beest nu dus 231 pk en 500 Nm koppel. (Vergelijkje; Lamborgini Gallardo heeft 510Nm)

Deze wagen is in niks meer te herkennen als diesel.
Oké oké, bij een koude start hoor je het en bij zware motorbelasing zie je wat rook. Maar is ie warm en belast je de motor dus zwaar hoor je een motorgeluid dat niet in een hokje past. Diesel is het zeker niet in elk geval.
Stoplichtsprint (0-100 in ong 6.5 sec) zijn heerlijk, topsnelheid heb ik nog niet eens kunnen testen. Dit alles in combinatie met het rijplezier, het comfort, de afwerking, de luxe en de betrouwbaarheid maken dit een perfecte wagen. Als de prijs niet mee zou wegen in een vergelijk weet ik zeker dat deze auto alle vergelijken, tests en dergelijk in zijn klasse zou winnen. Moeiteloos.

Ik kan niet wachten op de wintersport.
Autobahn here I come...

Niets