BMW 325i Touring (2006) #3
Uitvoering | 325i Touring |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
2e 325i touring
Mijn vorige 325 had ik 4 jaar en richting de 2 ton gereden. Het werd tijd voor een nieuw exemplaar, in eerste instantie was ik op zoek naar een 5 serie bouwjaar vanaf 2004, maar dat bleek mij toch iets te kostbaar. Op enig moment ben ik naar een 320i en 325i gaan zoeken en kwam naar enige tijd deze ex-lease uit Duitsland tegen, hij stond te koop in NL.
Het betreft een 325i touring met een aantal sportieve opties:
Sportstoelen i.c.m stoelverwarming
BMW style 160 velgen 17'
Xenon i.c.m. koplampreinigers
Climatronic
BMW professional radio, cd, aux i.c.m. surround speakers
BMW bluetooth carkit
Dakreling en verchroomde sierlijsten buiten.
Kleur: schwarz II
Het interieur is zwart, met antraciete bekleding met zilveren/titaan kleurige sierlijsten.
De auto rijdt tov het vorige model nog beter, iets meer vermogen, nog strakker op de weg, maar comfortabel. Hij is iets ruimer dan de vorige en het interieur ziet er erg goed uit.
De auto is altijd netjes onderhouden geweest, laatste beurt 4000 km geleden en grote beurt, met vervangen schijven, blokken en banden bij 90.000 km. Voorlopig even geen onderhoud nodig. Enige probleempje: bij max stuuruitslag bij bijv. parkeren is een luid gesnerp te horen, waarschijnlijk de pomp vand e stuurbekrachtiging. Moet ik nog na laten kijken.
Later meer ervaringen.
1e ervaringen - Dynamic Executive
- Tot op heden goede ervaringen opgedaan, de auto voldoet aan de verwachtingen en rijdt tov het vorige model weer beter, ligt super strak op de weg en de DTC grijpt weinig in, dat in tegenstelling tot mijn vorige 325i E46, er is dus meer grip! absoluut een verbetering. Ook bij stevig doorrijden en bochtenwerk blijft hij plakken, de grenzen liggen erg hoog.
- De sportstoelen zijn ook erg goed en veelzijdig instelbaar, de lendensteunen zijn opblaasbaar zodat je nog meer ingesloten wordt door de stoel. icm de stoelverwarming (bij koude dagen) een genot om op plaats te nemen.
- Het sportonderstel zorgt voor een strakke wegligging, maar bij drempels en stoepranden is het echt opletten. De voorzijde is ca 3 cm verlaagd en achter ca 2 cm dat is dus merkbaar, daarnaast is het remsysteem aangepast aangezien er minimaal 17' onder moet, ik vermoed dat dit bij het sportonderstel hoort.
- De auto rijdt goed, maar gaf vorige week een storing tav slechte uitlaatgaswaarden. Dat lampje ging naar 4 dagen weer uit, verder geen problemen ondervonden met het rijden.
- Wel loopt het ruitensproeivloeistof systeem over, waarschijnlijk heeft dit met de koplampsproeiers te maken. Het reservoir behoudt nog geen halve liter, maar een keer na laten kijken.
- Daarnaast de melding dat er een lampje defect is, echter alle lampen doen het. Zal een keer gereset moet worden (melding was al voor het volgende item).
- Gisteren de kentekenverlichting vervangen voor LED verlichting, zoals de nieuwe modellen dat ook hebben, ziet er goed uit. Evt ga ik de binnenverlichting ook van LED voorzien.
- De auto is in Duitsland geleverd, maar ik kwam er nu achter dat het model als dynamic Executive in NL is/wordt geleverd, daarnaast heeft mijn auto nog wat M// opties, die er goed uitzien en nog completer maken.
- De runflatbanden bevallen op zich, alleen bij ca80-90 km/h merkt ik wat lichte trillingen. Dit moet ik eens nader beoordelen, ook op andere wegen.
- Het verbruik ligt bij alleen stadsverkeer vrij hoog 1:7,5 bij gemiddeld verkeer 1:9,2 en bij meer snelweg gebruik gaat het richting de 1:11,5.
- De bluetooth telefoonvoorbereiding werkt goed, het aanmelden van 2 telefoons was echter een drama, dat koste me 3 dagen middels vele pogingen en correct volgen van aanmeld procedure. Het werkt met stuurbediening en weergave van nr en namen op de radiodisplay. Het geluid en verstaanbaarheid zijn uitstekend.
- De hifi speakers (achterin ook dubbele speakers) zijn top, goed geluid bij hoge en lage tonen en blijft zuiver bij harder geluid.