BMW 325d Touring High Executive (2006)

Uitvoering | 325d Touring High Executive |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Het comfort van 6 cilinders
Ik heb deze auto nu dik 2 jaar en ben er nog steeds onwijs blij mee. Tot nu toe vallen de onderhoudskosten me erg mee. Tuurlijk, nieuwe banden zijn best duur. En een grote beurt met alle filters vervangen en dergelijke loopt serieus in de papieren. Maar die schrik heb ik in 2 jaar en bijna 80.000km nu 1X gehad. Dus dat valt nogal mee.
Ook het verbruik is netjes. In praktijk zit ik een fractie boven de fabrieksopgave van 6.0 l/100km. Vind ik voor een 200pk / 3-liter heel netjes.
Maar het mooiste van deze auto vind ik het duale karakter. Gewoon mee tuffen met het verkeer doet ie prima. Dan is ie mooi stil en hoor je heel in de verte in het vooronder een fijne 6 cilinder spinnen. Daarbij is het lekker dat er al vanaf 1300 toeren iets gebeurt als je het gas intrapt. en op constante snelheid is het toerental mooi laag (2000 bij 120)
Wil je er eens lekker voor zitten, dan is er power zat en hoor je nadrukkelijker een volle 6-cilinder grom. Wie zij dat diesels niet lekker klinken?
Mijn plan is om hem minstens door te rijden tot de 300.000 km. Ben benieuwd hoever ik kom. Owja, mocht je plannen hebben voor een BMW: Neem sportstoelen. Heeft de eerste eigenaar van deze dus niet gedaan en das een regelrechte misser.
Afscheid
Na dik acht jaar met heel veel plezier in de auto gereden te hebben is het nu voorbij met de pret. Ik wist al dat ik binnen nu en 2 jaar iets anders wilde vanwege het ruimteaanbod in de auto. Dat is echt wel krap. Nu zaten er best wel kosten aan en er gaan de komende 2 jaar nog meer kosten bij komen. Had ik hem daarna nog langer kunnen rijden dan had dat wel uitgekund maar helaas.
De auto is inmiddels ingeruild voor een Volvo V70. Ben erg blij dat ik niet voor een surrogaat rijders auto gegaan ben. Die had nooit aan de BMW kunnen tippen qua rij ervaring. Dat kan de V70 ook niet, maar die probeert het ook niet en daardoor krijg je er veel voor terug. Dat schrijf ik nog wel eens in een andere review.
Terugkijkend kan ik niet anders zeggen dan dat de BMW ook bij 300.000 km op de teller nog buitengewoon fijn rijdt en dat de onderhoudskosten best meevallen als je voor hogere km standen gaat.