BMW 318i Touring (2008) #3
Uitvoering | 318i Touring |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
vermogensverlies
Ik heb deze BMW e91 gekocht in maart 2008.
Wat mij al vanaf het begin opvalt is dat de motor bij het 'overnemen' heel licht hapert. Met overnemen bedoel ik het rustig bij lage toeren rijden om vervolgens op te trekken. Op het moment van gas geven treedt de hapering op, het gaat niet soepel. Ben er al twee keer mee terug geweest bij Maaral Alkmaar maar deze komen niet verder dan de software resetten. Het lijkt dan iets beter maar toch niet echt.
Ruim een half jaar geleden kreeg ik plots de melding 'vermogensverlies opgetreden' gepaard gaande met wat een onregelmatig lopende motor. Dit verdween vrijwel onmiddelijk maar ben toch langs de dealer gegaan. Software gereset, aldus Maaral.
In de tussentijd nog een keer langs geweest bij de dealer ivm een terugroepaktie: iets met de nokkenas.
Al met al is het niet soepel overnemen gebleven.
Toppunt is nu dat ik op de terugreis van vakantie om half een 's-nachts op de rondweg bij Parijs (de Periferique), zo'n beetje de enige plek ter wereld waar je echt geen motorpech wilt hebben, de melding kreeg 'vermogensverlies opgetreden'. De melding klopte! Alle vermogen was weg, hij kon echt niet harder dan 50 km per uur en zeer slecht lopend. Na 4 uur wachten op hulp, twee kinderen achterin, eindelijk op de sleep naar een bergingsbedrijf. Wacht nog stees op reparatie. Ben met vervangende auto naar huis gereden, de BMW in Parijs achterlatend.
Dit verwacht je niet van een auto, zeker niet uit deze klasse. Heeft iemand dezelfde ervaringen? Ik heb t gevoel dat t iets is wat de hele serie aangaat maar ik kan me vergissen.
Voor het overige vind ik de auto echt fantastisch en geef ik de moed nog niet op, al moet dit niet nog een keer voorkomen. Graag verneem ik jullie reacties.