BMW 316i Compact Executive (1996) #2
Uitvoering | 316i Compact Executive |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Solide bak
Vandaag exact 1 jaar de BMW in mijn bezit, dus tijd om eens een review te schrijven.
Heb de auto eigenlijk in een opwelling gekocht en heb hier nooit spijt van gehad. De auto rijdt heerlijk, zowat als een nieuwe Seat...
Toen ik de auto kocht heb ik er meteen nieuwe 17 inch velgen onder geplaatst van de laatste 5 serie. Deze staan hem erg goed, maar geven wel een trilling in het stuur. Verder was de auto in prima staat, dus geen verdere aanpassingen waren destijds onnodig...
De 1.6l is idd een beetje zwakjes, maar je kunt zeker met het verkeer meekomen, en een plaats op de linkerbaan is echt geen misdaad...Als het dak open gaat ben je hier trouwens toch niet mee bezig. Het stoffen lamellen dak is een Duitse optie...want de auto is in 2002 geimporteerd naar NL.
In de bochten natuurlijk stevig te noemen vanwege de achterwielaandrijving (overigens er leuk maar ook link in de sneeuw)...Het schakelen gaat soms wat houterig...maar dit is wel typisch BMW. De pedalen zijn gewoon goed.
De auto heeft me in het afgelopen jaar nooit teleurgesteld. Heb wel wat zwakke plekken in de lak moeten bijwerken...maarja...dat is bekend bij deze kleur. Verder brand wel het remschijf-lampje vrijwel constant...maar dit ligt slechts aan een losse indicator en niet aan de schijven zelf.
Al met al een geweldige auto. Je hebt echt het vertrouwen dat je in een solide en velige wagen rijdt...klasse bak...mijn merk is BMW....de volgende wordt hopelijk een nieuwere 3 versie met een wat sterkere motor.