Audi A4 1.8 5V (1995)

Audi A4 1.8 5V (1995)

UitvoeringA4 1.8 5V
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2008

Op mijn leeftijd van 19 jaar wilde ik graag een leuke auto gaan rijden, zonder daarin geasocieerd te worden met al de standaard beginnersauto’s en de bijbehorende vooroordelen. De Golfjes, Civic’s viele op die manier allemaal af en de keus werd uiteindelijk een Audi. Omdat de A3’s die op dit moment aangeboden worden nog vrij prijzig zijn is het uiteindelijk deze A4 geworden.
Ik heb hem gekocht zonder aankoopkeuring o.i.d. en gewoon bij een particulier via Marktplaats dus al met al een redelijke gok. Ik heb de auto toen gekocht en hem meteen de week erna voor APK naar een Audi-specialist gebracht en daar kwamen wel een paar kleine dingetjes aan het licht. Al met al was de rekening E370 maar dat had bij iedere auto kunnen gebeuren.

Ik heb nu ruim 1000 km met de auto gereden dus ik kan nog geen uitgebreid oordeel geven over de auto maar dit zal ik over een paar maanden in een update zeker doen!
De indruk die de auto mij tot nu toe geeft is echter al heel positief! Zowel qua rijeigenschappen als comfort worden mijn verwachtingen eigenlijk overtroffen! Iets wat me wel opviel is dat de auto op nat wegdek en gas loslaten in een bocht erg snel uitbreekt aan de achterkant. De eerste keer is dat wel even schrikken maar zodra je dit weet houd je er gewoon rekening mee en pas je je snelheid wat aan.

Conclusie van deze review is dat ik de auto zeker zou aanraden. Hij heeft mij zeker niet teleurgesteld en ik verwacht ook niet dat dit zal gaan gebeuren. Ik houdt jullie op de hoogte.

Update bij 219000km: auto valt nog steeds prima, zal binnenkort eens wat foto’s plaatsen. Aankomend projectje is het inbouwen van mistlampen (moeten pasgemaakt worden voor dit model bumper) en het monteren van achterlichten van het nieuwe type.

Draagarm vervangen, helaas een bekend probleem bij dit model A4.(E150 excl uren en BTW)

Verder gaat de binnenverlichting niet aan als ik de auto ontgrendel, bij het contact uitzetten werkt het wel prima dus het is denk ik iets van een kapot contactje in het slot aan de bestuurderszijde. Nog geen tijd gehad om dit op te lossen.

Verder nog geen problemen op af en toe een kraakje na, dit is echter vaak na een paar keer meteen weer over.

Update bij 219000 km: Nog steeds geen echte problemen ontdekt. De auto lekt helaas wel elke dag een paar druppeltjes olie. Navraag gedaan: het kan niet echt kwaad, vooral omdat het nog niet eens meetbaar is na 2 maanden. Het is alleen zo zonde van het straatwerk, dat er nu eenmaal niet van opknapt. Het lek op laten sporen zou voor de garage een dag zoekwerk en een paar tientjes voor een nieuwe keerring betekenen al met al toch een paar honderd euro. Maar ik vind het niet echt storend genoeg om dat geld er in te steken.