PRIVATE LEASE Honda Civic

Honda Civic

De naam Civic is één van de typebenamingen die het langst meegaat in autoland. We kennen de Honda Civic al sinds 1972. In 1976 maakt het model de oversteek naar Europa; hij is er als drie- en vijfdeurs hatchback. Dan is het een compacte auto die voldoet aan de vraag naar zuinige auto's die tijdens de oliecrisis is ontstaan. Daarvoor zorgen bij de Civic een 1.169 cc motor en een gewicht dat beperkt blijft tot 670 kilo. De Honda Civic heeft voorwielaandrijving en een dwarsgeplaatste motor; zoals de Britse Mini. Bovendien zijn er aan de voorzijde schijfremmen.
De tweede generatie Honda Civic verschijnt in 1979. Die is er als drie- en vijfdeurs hatchback en als vijfdeurs stationwagen. Er is ook een vierdeurs sedan van de Civic maar die wordt in Europa vanaf 1981 in Europa verkocht als Triumph Acclaim. De Civic heeft een 1,3-liter motor met 60 pk. Na de facelift in 1982 maken we voor het eerst kennis met een extra snelle Civic. Dat is de Civic S met de zelfde 1335 cc motor maar dan met een vermogen van 70 pk. Bijzonder aan de tweede generatie Civic is dat hij te koop was met een vijfversnellingsbak en de tweetraps Hondamatic semiautomaat.

Civic Shuttle
De derde generatie Honda Civic komt in 1983 en is er alleen als driedeurs. De vijfdeurs-variant en de stationwagen werden samen vervangen door de Honda Civic Shuttle – een zeer vroege mpv. Daarnaast was er ook een coupé die als Honda CRX door het leven ging. Honda vindt het tijd voor een sportief model om de successen in de Formule 1 mee te vieren. Een vierdeurs versie van de Honda Civic is er niet in Europa – wel is er de Rover 200, die van deze auto is afgeleid. De transmissies zijn opnieuw een vier- en een vijfbak en den Hondamatic die inmiddels drie versnellingen heeft.
De vierde generatie Civic, vanaf 1987, lijkt wat betreft uiterlijk sterk op het voorgaande model. Ook van deze auto is er de Shuttle-versie die loopt van 1988 tot 1995. Ook de CR-X keert terug en de vierdeurs sedanversie van deze Honda Civic komt ook naar Europa. De vijfdeurs-variant wordt als Honda Concerto verkocht; die is samen met de Austin Rover Group ontwikkeld en wordt in Engeland gebouwd. De vermogens van de vierde generatie lopen uiteen van 75 pk tot liefst 150 pk voor de technologisch zeer interessante 1.6 16V VTEC die in de CR-X wordt geplaatst.

CRX
De vijfde generatie Honda Civic loopt van 1992 tot 1995. Daarvan zijn drie verschillende varianten: een driedeurs hatchback, een vierdeurs sedan en een tweedeurs coupé Voor wie ruimte zoekt, blijft de Civic Shuttle leverbaar op basis van de vorige generatie Civic. Verder is de Honda Civic CRX; dat is geen coupé meer maar een targa die op een ingekort platform van de Civic staat. Deze variant is ook wel bekend onder de naam Civic Del Sol, maar die aanduiding wordt in Nederland niet gebruikt. Het motorenaanbod loopt uiteen van een 75 pk 1.3 tot de 1,6-liter VTi met 160 pk. Langzamerhand groeit de Civic uit van compacte auto tot een volwaardige middenklasser.
De zesde generatie Honda Civic verschijnt in 1995. Er is een ruim assortiment aan carrosserievarianten. Er is een driedeurs, vierdeurs en vijfdeurs. Daarnaast is er een coupé en een Aerodeck, zoals de stationwagenvariant wordt gedoopt. De vijfdeurs versie wordt in het Engelse gebouwd en uitsluitend op de Europese markt wordt verkocht; het is de vervanger voor de Honda Concerto. De Honda Civic Shuttle wordt vervangen door de Honda Shuttle, een veel grotere MPV, die in de eerste plaats voor de Amerikaanse markt is bedoeld.

Hybride
Generatie nummer zeven van de Honda Civic komt op de markt in het jaar 2001. Ten opzichte van het vorige model behoudt hij zijn buitenmaten. Binnenin is het echter wel een stuk ruimer. Vooral de achterpassagiers zijn beter af in deze auto. De Civic is er als drie- en vijfdeurs en wordt in het Engelse Swindon gebouwd. Van 2001 tot 2003 is er ook een coupé gevoerd die uiterlijk sterk verschilt van de hatchback en in de Verenigde Staten wordt geproduceerd. De sedanversie van deze auto is alleen als de hybride IMA (Integrated Motor Assist) te koop. Dat is in 2004 na de Toyota Prius één van de eerste hybrides die op de Nederlandse markt te koop is. Van de zesde generatie Civic verschijnt als eerste een snelle Type-R-uitvoering; de Type-R-uitvoering van de zevende generatie is echter de eerst die in Nederland wordt gevoerd. Die heeft een hoogtoerige 2,0-litermotor die 200 pk levert. Deze Civic is tevens de eerste die met een dieselmotor wordt verkocht. Dat is de 1,7-liter CDTi met een vermogen van 101 pk en is in de basis een Isuzu-motor.
De achtste generatie Honda Civic verschijnt in 2005 en staat ook wel bekend als 'het ruimteschip', door zijn buitenissige uiterlijk. Hij is er als vijfdeurs en als driedeurs Type-S. Deze Civic is uitgevoerd met de 'Magic Seats'-achterbank wat deze auto een variabel interieur geeft. Er is de 1,4- en 1,8-liter benzinemotor en een in eigen huis ontwikkelde 2,2-liter CDTi diesel met 150 pk. Ook de sterke Type-R keert weer terug. Het 'ruimteschip'-model is alleen bedoeld voor de Europese markt en gebruikt zijn eigen platform. Gedreven door de bijtellingsregels haalt Honda in 2006 ook de Civic Hybrid naar Europa. Dat is een vierdeurs sedan die echter bedoeld voor de Aziatische markt. Ondanks dat het een compleet andere auto is, wordt het door de gunstige fiscale regels voor deze auto een succes in Nederland.

Type-R
In 2012 is het de beurt aan de negende evolutie van de Honda Civic. Het uiterlijk borduurt voort op dat van de achtste Civic maar wordt iets minder expliciet. In het interieur keert het 'Magic Seats'-concept weer terug. De Civic is er als vijfdeurs hatchback en vanaf 2014 komt daar de Tourer bij; een buitengewoon ruime stationwagen. Opnieuw zijn er een 1,4- en 1,8-litermotor. De diesel is aanvankelijk de 2,2-liter CDTi maar wordt later vervangen door een 1,6-liter i-DTEC die voldoet aan de Euro V-emissienorm. De Type-R is heftig uitgedost en heeft voortaan een vermogen van 310 pk die wordt gehaald uit een 2,0-liter turbomotor.
De tiende generatie Honda Civic kennen we sinds 2017 en is weer een stukje groter dan zijn voorganger. De wielbasis is bijvoorbeeld met drie centimeter toegenomen. Deze generatie is er als vijfdeurs hatchback, die in Engeland wordt gebouwd en als vierdeurs sedan die in Turkije wordt geproduceerd. De Civic is te koop met een 1,0-liter driecilinder turbomotor met 126 of 129 pk en een 1,5-liter viercilinder; ook met turbo die 182 pk levert. De sedan is alleen met de 1,5-liter te koop. De Type-R (alleen hatchback) heeft een geblazen 2,0-liter turbomotor met 320 pk. Ook de 1,6-liter i-DTEC-diesel met 120 pk keert terug. Die is er alleen in de hatchback.

 • comfort
  4,1
 • prestaties
  4,3
 • betrouwbaarheid
  4,6
 • kosten
  4,3
Praktijkverbruik
Honda Civic
Praktijkverbruik

Praktijkverbruik: hoe zuinig is de Honda Civic?

Voor inzicht in het praktijkverbruik van de vorige generatie Honda Civic duiken we in de Verbruiksmonitor....

35
Nieuws
Honda Civic
Nieuws

Honda Civic (1978) - Liefhebber Gezocht

Heb je speciale herinneringen aan de eerste Honda Civic? Ga er dan maar eens goed voor zitten,...

21
Peugeot e-308 Allure
gesponsord

Ruim, eigentijds en eigenzinnig

Met de nieuwe Peugeot e-308 biedt Peugeot een volledig elektrisch model met SEPP-aanschafsubsidie...

Op Zoek Naar
Seat Leon SC occasion
Op Zoek Naar

Deze sportieve hatchbacks koop je voor € 10.000

We zoeken een sportieve hatchback met dito looks voor 10.000 euro. Zijn een Seat Leon SC....

42
Nieuws
Honda Civic Type-R Nurburgring
Nieuws

Honda Civic Type R is weer de koning van de Nürburgring

De nieuwe Honda Civic Type R mag zich weer Koning Nürburgring noemen. De Civic Type R is de...

45
Gebruikersreview
Honda Civic Tourer
Gebruikersreview

Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC Lifestyle (2016)

September 2016 kocht ik deze auto die bij de dealer stond als gebruikte auto welke tijdens...

1
Autotest
Honda Civic e:HEV
Autotest

Test: Honda Civic - Hoe alles anders werd

We testen de nieuwe Honda Civic in z'n enige vorm, de hybride e:HEV. Die beperkte keuzevrijheid...

59
Gebruikersreview
Honda Civic e:HEV Advance (2022)
Gebruikersreview

Honda Civic e:HEV Advance (2022)

Bijna een jaar heb ik erover gedaan om een opvolger van onze heerlijke en geliefde Subaru...

26
MINI Rockingham GT: eerbetoon aan een legende
advertentie

MINI Rockingham GT: eerbetoon aan een legende

MINI komt met een unieke editie van de oer-GT. Met net zoveel karakter als toen.

Gebruikersreview
Honda Civic 1.4 Comfort (2012)
Gebruikersreview

Honda Civic 1.4 Comfort (2012)

2 maanden een peugot 208 1.2 vti gehad om autokosten te verlagen, leuke auto om te zien, maar...

2
Gebruikersreview
Honda Civic (2022)
Gebruikersreview

Honda Civic (2022)

Honda Civic Type R FL5 Aankoopproces (België) De reviews die op het net verschenen over...

24
Nieuws
Honda Integra Hatchback
Nieuws

Honda Civic Hatchback wordt Integra Hatchback

De Honda Civic Hatchback wordt een Integra. Dit is de Honda Integra Hatchback, een Civic Hatchback...

14
Gebruikersreview
Honda Civic 1.0 i-VTEC Executive (2017)
Gebruikersreview

Honda Civic 1.0 i-VTEC Executive (2017)

Deze Honda gekocht omdat ik eindelijk weer iets mocht rijden dat ik zelf kon uitzoeken. Met...

7
Gebruikersreview
Honda Civic
Gebruikersreview

Honda Civic 1.8i-VTEC Sport (2009)

Begin 2020 had ik een auto nodig vanwege het korter maken van de EK Civic door mijn vriendin,...

6
Kom naar de Broekhuis Camperfair op 3 juni!
advertentie

Kom naar de Broekhuis Camperfair op 3 juni!

Bezoek onze Camperfair en krijg een vakantiegevoel tussen de campers! Lees hier meer >

Nieuws
Honda Civic Type-R
Nieuws

De Honda Civic Type-R afgezet tegen zijn concurrentie

De nieuwe Honda Civic Type-R begeeft zich met een vanafprijs van bijna €80.000 in de hoogste...

22
Nieuws
Honda Civic Type-R
Nieuws

Nieuwe Honda Civic Type-R: €240 per pk

De prijs van de nieuwe Honda Civic Type-R is bekend. De nieuwe sportieve topversie van de...

80
Gebruikersreview
Honda Civic Type S 1.8i-VTEC Advantage (2009)
Gebruikersreview

Honda Civic Type S 1.8i-VTEC Advantage (2009)

Review Honda Civic 1.8 Vtec (FN1 R18a2) Goedendag, Na de nodige auto's gehad te hebben,...

23
Nieuws
Hybride occasions
Nieuws

Te koop: 7 hybride occasions van 3 tot 23 mille

Van Civic IMA tot X6 ActiveHybrid: we zochten en vonden zeven hybride Prius-alternatieven....

51
Nieuws
Euro NCAP 2022 Hyundai Ioniq 6
Nieuws

Hyundai Ioniq 6 haalt samen met 14 andere auto's 5 NCAP-sterren

De elektrische Hyundai Ioniq 6 heeft samen met 14 andere auto's de maximale score van 5 sterren...

69
Occasiontest
Hyundai i30 N vs. Honda Civic Type R
Occasiontest

Honda Civic Type R GT vs. Hyundai i30 N2 Performance - Occasion dubbeltest

Ja, je moet over een fikse portie zelfbeheersing beschikken als je je dagelijkse kilometers...

Gebruikersreview
Honda Civic e:HEV Advance (2022)
Gebruikersreview

Honda Civic e:HEV Advance (2022)

Dit is dus mijn 10e (nieuwe) Honda Civic sinds 1984. Auto kwam veel eerder bij de dealer aan...

54
Gebruikersreview
Honda Civic 1.5 i-VTEC Executive (2017)
Gebruikersreview

Honda Civic 1.5 i-VTEC Executive (2017)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen , de fijnste Honda die ik tot nu toe heb gehad...

4
Gebruikersreview
Honda Civic 1.6i ES (2004)
Gebruikersreview

Honda Civic 1.6i ES (2004)

Mijn vriendin en ik zochten een eerste auto, en we hadden een paar voorwaarden. De auto moest...

6
Autotest
Honda Civic vs. Mazda 3
Autotest

Honda Civic vs. Mazda 3 - Dubbeltest

Kon je bij de vorige Civic alleen kiezen uit reguliere verbrandingsmotoren, voor de nieuwe...

Gebruikersreview
Honda Civic (2009)
Gebruikersreview

Honda Civic (2009)

in 2019 na verkoop van de Nissan X-trial waren we op zoek naar een waardig opvolger. Maar...

3
Gebruikersreview
Honda Civic 1.0 i-VTEC Elegance (2018)
Gebruikersreview

Honda Civic 1.0 i-VTEC Elegance (2018)

Na jaren met veel plezier Honda gereden te hebben een overstap gemaakt naar een Alfa diesel....

14
Nieuws
Honda Civic
Nieuws

Honda Civic (1986) - In het Wild

Het aantal Honda's Civic op de Nederlandse wegen is niet meer wat het geweest is en zeker...

26
Gebruikersreview

Honda Civic (1994)

Niet zwaar toch ruim, rijd er al jaren mee. Heb een lsi voor naar me werk. De rest lift op de apk mee. Ex model met cruizecontrol en d16z6/z9 motor. Top techniek in verwerkt. Uit de jaren van rijplezier....

2
Nieuws
Honda Civic Type-R
Nieuws

Honda Civic Type-R: met 330 pk officieel de sterkste ooit

De nieuwe Honda Civic Type-R krijgt een 330 pk sterke 2.0 viercilinder turbomotor en is daarmee...

33
Nieuws
Honda Civic Type-R
Nieuws

'Nieuwe Honda Civic Type-R 330 pk sterk'

Honda claimde dat de nieuwe Civic Type-R de sterkste ooit zou zijn zonder daadwerkelijke cijfers...

36
Autotest
Honda Civic AutoBild 100.000 kilometer
Autotest

Zo komt de Honda Civic uit de 100.000 kilometertest van AutoBild

Is de uitgaande Honda een aanrader als occasion? De Honda Civic die in 2017 verscheen is door...

104
Gebruikersreview
Honda Civic 1.4 Sport (2013)
Gebruikersreview

Honda Civic 1.4 Sport (2013)

Mijn vader en ik gingen samen op zoek naar de nieuwe auto we kwamen uit een Toyota Yaris T-Sport....

Nieuws
Honda Civic 50 jaar
Nieuws

50 jaar Honda Civic op Concours d’Elegance Paleis Soestdijk

Honda Nederland laat op het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk van 26 t/m 28 augustus alle...

17
Nieuws
Honda CRX
Nieuws

Honda Civic CRX (1991) - Liefhebber Gezocht

De Honda Civic CRX was een geliefde auto onder niet altijd even voorzichtige snelheidsduivels....

34
Nieuws
Honda Civic
Nieuws

Honda Civic e:HEV - Back to Basics

De Honda Civic staat er in ons land niet al te best voor. Het afgelopen decennium zit de verkoop...

53
Nieuws
Honda Civic Type-R
Nieuws

Nieuwe Honda Civic Type-R: de sterkste ooit

Dit is de splinternieuwe Honda Civic Type-R, de krachtigste ooit en gewoon weer met 2.0 VTEC-viercilinder,...

109
Nieuws
Honda Civic 50 jaar
Nieuws

50 jaar Honda Civic: een terugblik op alle generaties

Honda viert het 50-jarige bestaan van de Civic! Een mooi moment voor een rondje langs de generaties....

38
Nieuws
Honda Civic Type-R
Nieuws

Nieuwe Honda Civic Type-R: nog even geduld

Honda heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer de Civic Type-R wordt onthuld. De nieuwe Honda...

11
Autotest
Honda Civic
Autotest

Honda Civic - Eerste rijtest: zo rijdt de nieuwste generatie

Honda brengt in de nieuwe hybride Civic het aantal motoren terug van drie tot één. Gelukkig...

70