| Uitvoering | Civic Coupé 1.7i LS |
| Jaar van aanschaf | 2023 |
| KM-stand bij aanschaf | 323.000 km |
| KM-stand laatst | 353.100 km |
Weer een Civic coupe!
Na jaren een donkergroen Coupe 1.6 op LPG te hebben gereden (gevolgd door een Lancer 2.0 op lpg en een Mazda 2 1.3 op LPG) heb ik de Mazda ingeruild op deze Civic 1,7. Let wel: Ik betaalde 250 euro bij voor een 9 jaar oudere auto en 120.000 km meer op de teller. Dan moet je een liefhebber zijn en dat ben ik beslist. Ik ging van 86 naar 120 pk en vooral van een medium modelletje naar een genot om naar te kijken. De Honda stond te koop bij de Hondadeler in het Zeeuwse Hulst. Na 100 meter proefrijden wist ik het: Dit wordt 'em!
Verbruik
De auto rijdt in de winter steeds rond 1: 13,5 tot 1:14,5 en in de zomer sowieso 1:15. Een keer 1:17 mee gereden naar Nijmegen en terug, samen 350 km. Olieverbruik praktisch nihil ondanks de km stand. Auto was van een oudere heer geweest en zachtjes aan ga ik ook richting die titel, hoewel ik mijn zestigste verjaardag nog moet vieren. Ik rij er rustig mee, altijd eerst warm rijden, Dar verklaart deels natuurlijk wel het m.i. prima verbruik.
Onderhoud
Inmiddels van nieuwe banden en nieuwe remmen plus schijven voorzien. Verder elk jaar tegelijk met de APK een grote beurt. Tot en met 2025 nog geen hoge kosten!
Upgrade + groot onderhoud en TE KOOP
Het is 2026 en in besluit om de redelijk vergeelde koplampen te vernieuwen. 650 euro is niet weinig maar ik heb een zee van licht en het staat vooral veel beter. Daarnaast vier nieuwe Michelins 4 seizoenen banden laten monteren en ook nog nieuwe draagarmen voor i.v.m. wat trillingen. De auto rijdt een stuk beter! Omdat ik redelijk impulsief een mooie Civic Tourer diesel heb gekocht staat mijn trouwe coupe sinds deze week te koop!
For sale
Zie boven. Met redelijk wat pijn in mijn hart de auto op MP en !eelandnet gezet...