'I.D.' is toekomst van Volkswagen

Productieversie volgt in 2020

Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D. ConceptVolkswagen I.D. ConceptVolkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D. ConceptVolkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.Volkswagen I.D.
Volkswagens langverwachte elektrische concept-car is officieel. De auto heeft min of meer het formaat van een Golf, maar wat écht belangrijk is, huist onder dit koetswerk.

De 'I.D.', zoals de auto heet, staat namelijk symbool voor de ommekeer die Volkswagen na de diesel-ellende van het afgelopen jaar wil maken. De auto is dan ook de eerste van een hele reeks elektrische auto's die allemaal van dezelfde basis gebruik zullen maken. De I.D. staat dan ook op een modulair elektrisch platform dat de naam 'MEB' heeft gekregen.

De I.D. wordt aangedreven voor een elektromotor met 170 pk en komt –belangrijker- in theorie 400 tot 600 km ver op een acculading. Indien gewenst is de I.D. in staat om zelf z'n weg door het verkeer te vinden. In die autonome modus verdwijnt het stuur in het dashboard, zodat er meer ruimte ontstaat voor andere dingen. Volgens Volkswagen is die autonome modus vanaf 2025 beschikbaar in productie-auto's. De uitontwikkelde versie van de I.D. is dat al eerder: vanaf 2020 zou deze compacte hatchback naast de reguliere Golf in de showrooms moeten staan.

Het uiterlijk van de I.D. vertoont dankzij onder meer de dikke C-stijl wat overeenkomsten met die Golf. De ver naar voren geplaatste voorruit en bijbehorende korte neus maken echter duidelijk dat er geen ruimte hoeft te zijn voor een verbrandingsmotor. De achterste portieren openen als een schuifdeur, wat in combinatie met de ontbrekende B-stijl resulteert in gigantische 'deuropening'. Volgens Volkswagen is de I.D. niet alleen op het gebied van de techniek, maar op op designvlak typerend voor de elektrische toekomst van Volkswagen. Dit is, met andere woorden, hoe toekomstige productie-EV's van het merk er ongeveer uit zullen zien.

Update 29-9: In een persconferentie laat Volkswagen weten dat de productieversie van de I.D. op het prijsniveau van een Golf TDI zal opereren. Volkswagens ambities zijn niet mis: het merk wil op termijn de wereldleider op het gebied van elektrische auto's worden.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (89) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.