Volkswagen ID.3 52kWh 170pk Limited Edition (2026)

Gebruikersreview

Volkswagen ID.3 52kWh 170pk Limited Edition (2026)

UitvoeringID.3 52kWh 170pk Limited Edition
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

aanschaf en eerste ervaring

• 500 km

Er is veel gezegd over de ID.3 en er zijn ook veel negatieve verhalen. Toch gekozen voor deze auto als vervanger van onze Up! mede omdat de auto in de loop van de jaren steeds is verbeterd. Omdat ik vaak de reviews op Autoweek lees en het aantal gebruikersreview de laatste jaren over deze auto nogal beperkt is, heb ik besloten om mijn ervaringen over deze auto te delen.

We waren niet bekend met elektrisch rijden en daarom hebben we veel gelezen en uitgezocht voordat we tot deze keuze kwamen. Omdat we graag Volkswagen wilde blijven rijden en de Up! niet meer leverbaar was de Polo een logische opvolger. Een iets grotere auto was ook een wens. In gesprek met een verkoper kwam ook de ID.3 in beeld. De ID.3 was vorig jaar (2025) in twee stappen flink in prijs gezakt. Met ook nog de inruilbonus van tweeduizend euro kwam de ID.3 in beeld. De proefrit was overtuigend en na veel wikken en wegen en bezoekjes aan diverse dealers uiteindelijk besloten om een nieuwe te bestellen. Hieraan gingen we ook diverse berekeningen van de autokosten aan vooraf. Hiervoor heb ik gebruikt van de kostenberekening tools van Autoweek, ANWB en e-drivers.com. We hebben ook voorraadauto’s en jonge tweedehands auto’s bekeken.

Het is een witte ID.3 limited edition met een 52kWh accu en trondheim velgen geworden. De standaard zwarte wielen vonden we niet mooi. De eerste ervaringen met de auto zijn heel positief. De auto rijd heel fijn, is natuurlijk heel stil en je merkt de goede bouwkwaliteit. De stoelen zijn goed en de uitrusting is voor ons prima. Het comfort pakket hebben we overwogen maar niet gekozen. Een achteruitcamera was een wens, maar dat is geen optie bij de limited edition. Het is standaard op een pro limited editon, maar die is achtduizend euro duurder. Door je telefoon te koppelen heb je navigatie en automatische airco (1 zone), donkere achterruiten en ‘licht en zicht’ is standaard.
Het laden van de auto doen we voorlopig aan publieke laadpaal of via een snel laadpaal indien nodig. Het verbruik en de laadervaringen zal ik later delen.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID.3

PRIVATE LEASE Volkswagen ID.3