Volkswagen Passat GTE: nieuwe 7 procenter!

Volkswagen Passat GTE
Volkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTEVolkswagen Passat GTE
Eigenlijk zouden we hem pas in Parijs te zien krijgen, maar Volkswagen heeft besloten om de Passat GTE - de eerste plug-inhybride Passat - nu al onder het doek vandaan te toveren!

Net als z'n kleinere stekkerbroertje - de Golf GTE - krijgt de eerste plug-inhybrideversie van de Passat de aanduiding 'GTE' mee.

Onder de kap vinden we een 156 pk sterke 1,4-liter TSI benzinemotor die is gekoppeld aan een 115 pk sterke elektromotor. Het gecombineerd vermogen komt daarmee uit op 218 pk en het maximum koppel is een zeer behoorlijke 400 Nm. Het gemiddeld verbruik komt uit op 'minder dan 2 l/100 km'. Bij de onthulling van de nieuwe Passat schreven we al dat de plug-inhybride versie zou uitkomen op een verbruik van 1,5 l/100 km. De CO2 uitstoot zou onder de 45 g/km liggen en dat betekent: 7 procent bijtelling!

Wie de benzinetank volgooit en z'n Passat GTE vollaadt, moet een actieradius van meer dan 1.000 km kunnen halen. In de volledig elektrische E-Mode komt de Passat zo'n 50 kilometer ver.

Schakelen gaat uiteraard automatisch, en wel met een zestraps DSG-transmissie. Een sprintje naar de 100 km/h is 'minder dan 8 seconden' achter de rug. Z'n topsnelheid komt uit op 220 km/h. In volledige elektromodus is het bij 130 km/h uit met de pret.

Zowel de sedan als de Variant zijn als GTE plug-inhybride beschikbaar. Vanbuiten onderscheiden ze zich van hun minder zuinige broertjes door een chromen grille waarin een blauw lijntje is verwerkt. Het bumperwerk wijkt enigszins - hier vinden we onder andere led-dagrijverlichting in een C-vorm - en andere luchtopeningen. Ook het 17-inch Astana-lichtmetaal is voorbehouden aan de stekker-Passats, hetzelfde geldt voor de blauwe remklauwen.

In het interieur maakt Volkswagen gebruik van blauwe sfeerverlichting en de GTE - in ieder geval op deze afbeeldingen - is voorzien van een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel met blauwe stiksels. Ergens in de tweede helft van volgend jaar verwachten we de Passat GTE op de Nederlandse markt. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (134) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.