Volkswagen Golf 8 gelekt

Op de valreep met de billen bloot

Volkswagen Golf 8 gelekt

Donderdag wordt hij officieel onthuld, maar woensdagavond al zakte zijn broek af. De Volkswagen Golf achtste generatie is voortijdig het grote wijde web op gelekt. Dit zijn de beelden.

Op de IAA Frankfurt 2019 was hij de grote ontbrekende, al was het maar om het podium vrij te houden voor de ID.3, zijn elektrische alternatief. Toch komt er wel degelijk een achtste generatie van de Volkswagen Golf, de auto die al sinds 1974 als geestelijk opvolger van de Kever de toon aangeeft in de compacte middenklasse. Morgen wordt de Golf 8 onthuld, maar het Duitse Germancarforum wist alvast de hand te leggen op de beelden die de wereld naar de nieuwe Golf moeten trekken.

Opnieuw is de Golf vooral een evolutie. Aan de buitenkant tenminste, want het dashboard is bij deze generatiewissel het grootste nieuws. Dat is over de hele breedte digitaal, zoals dat inmiddels bij Mercedes-Benz de standaard is.

Volledig elektrisch wordt de nieuwe Golf niet, daar heeft Volkswagen immers de ID.3 voor op de planning staan. Maar naast conventionele verbrandingsmotoren (waarschijnlijk is dit de laatste Golf die dit heeft) komen er een mild hybrid en een plug-in hybride Volkswagen Golf.

Morgen op deze site alle ins en outs vanuit Volkswagen zelf.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (128) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.