Skoda Enyaq iV laat zich vroegtijdig zien

Oeps!

Skoda Enyaq gelekt
Skoda Enyaq gelektSkoda Enyaq gelektSkoda Enyaq gelektSkoda Enyaq gelektSkoda Enyaq gelektSkoda Enyaq gelektSkoda Enyaq gelekt

Het belooft een drukke week te worden vol met grote primeurs. Naast de S-klasse en de herziene Peugeot 3008 zijn op een later moment ook alle ogen op Skoda gericht, want die laat zijn gloednieuwe elektrische Enyaq iV zien. In Mladá Boleslav wordt waarschijnlijk flink gebaald, want die Enyaq belandt al vroegtijdig op social media.

Doordat het Twitter-account Skoda News foto's van Motor16 deelt, kunnen we de Skoda Enyaq iV al eerder dan gepland laten zien. Het zijn niet een paar schamele foto's, want de elektrische Skoda wordt haarscherp vanuit alle hoeken gelekt. De beduidend grotere broer van de Volkswagen ID.3 kenmerkt zich door veel hoekigere lijnen op de koets. Waar de ID.3 een wat ronder voorkomen heeft, staat deze Enyaq wat stoerder op zijn wielen. Verder giet Skoda overduidelijk zijn eigen ontwerpsausje over de elektrische SUV. Neem de typische grille, kenmerkende lichtpartijen en het onderscheidende Skoda-lettertype op de achterklep. Vooral de grille springt in het oog; die wordt overladen met led-lampjes die als een verlicht rooster opdoemen in het donker.

Zoals deze foto's laten zien, kunnen klanten voor uitbundige kleurstellingen kiezen. Neem de mintgroene versie of het zwarte exemplaar met de koperkleurige details. Ook de binnenkant wordt gelekt. Daar is het een bekend verhaal met herkenbare lijnen, hoewel het multimediascherm overduidelijk een maatje groter is dan bij andere Skoda-modellen. Het bruin lederen interieur staat hem verder goed.

Skoda Enyaq gelekt

De Enyaq iV komt net als een uitgebreide reeks nieuwe EV's van de Volkswagen Groep op het modulaire en speciaal voor elektrische auto's ontwikkelde MEB-platform te staan. De Enyaq iV wordt 4,65 meter lang en 1,62 meter hoog. Daarmee is hij een stuk langer dan de ID.3 (4,26 m), maar de wielbasis komt met 2,77 meter overeen. De bagageruimte heeft een inhoud van 585 liter, iets minder groot dan die van de huidige Octavia Combi (610 liter). De basisversie krijgt een 52 kWh accupakket in combinatie met een 148 pk elektromotor. Die variant moet 340 kilometer (WLTP) ver kunnen komen op een acculading. De actieradius loopt vooralsnog op tot 460 km met een 77 kWh-variant.

Later vandaag trekt Skoda zelf het doek van de Enyaq iV. Uitgebreidere informatie volgt dan.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.