Roewe's nieuwste concept-car voortijdig in beeld - Exclusief

Welkom Roewe R-Aura II

Roewe R-Aura II Concept
Roewe R-Aura II ConceptRoewe R-Aura II ConceptRoewe R-Aura II ConceptRoewe R-Aura II ConceptRoewe R-Aura II ConceptRoewe R-Aura II ConceptRoewe R ER6Roewe R ER6

De aan het hier bekende MG gerelateerde Chinese merk Roewe komt binnenkort met een splinternieuw studiemodel, een concept-car die AutoWeek je al exclusief kan laten zien.

Roewe is net als MG een merk van de Chinese fabrikant SAIC Motor. Roewe verkoopt een reeks sedans, cross-overs en SUV's waaronder de elektrische Marvel R die als MG Marvel R Electric naar Nederland komt. De Marvel R was het eerste model in Roewe's R-lijn, een reeks elektrische modellen die hoger in de markt wordt geplaatst dan de reguliere modellen. De tweede R-Roewe is de R ER6, een op de elektrische i6 gebaseerde sedan met aangepast design die ondergetekende laatst in Nederland tegen het lijf liep. (zie foto's 8 en 9). De R-lijn wordt de komende jaren danig uitgebreid. Met de R Aura Concept liet Roewe in 2020 al zien wat we op designvlak kunnen verwachten en AutoWeek kan je nu exclusief een zevental patentplaten van een tweede R-studiemodel laten zien. Dit is de R Aura II Concept.

De Roewe R Aura II, zoals de auto gezien de tekst op zijn achterklep gaat heten, lijkt het meer SUV-achtige broertje van de R Aura Concept te worden. Hij heeft een vergelijkbare daklijn en ook de gebogen lijnen in de portieren en de voor- en achterschermen komen overeen met wat we eerder op de Aura zagen. Deze R Aura II Concept heeft echter een andere voorkant, compleet nieuwe verlichting en een iets anders ingevulde voorbumper. Aan de achterzijde wijkt de R-Aura II Concept sterker af van de R Aura Concept. De achterlichten zijn hier wel volledig met elkaar verbonden en hebben nabij de naad van de achterklep een uitlopertje omhoog. Ook opvallend: de R Aura II Concept heeft suicide-doors. De in het koetswerk verzonken handgrepen van de portieren zitten namelijk tegen elkaar aan.

We verwachten dat MG de R-Aura II Concept zelf laat zien. Dan wordt ongetwijfeld ook meer informatie over het studiemodel vrijgegeven.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.