Renault 4 vliegt de toekomst tegemoet als AIR4

Autodrone

Renault 4 AIR4
Renault 4 AIR4Renault 4 AIR4Renault 4 AIR4Renault 4 AIR4Renault 4 AIR4Renault 4 AIR4Renault 4 AIR4

De Renault 4 was een lekker eenvoudige en betaalbare auto voor een breed publiek. Renault steekt zijn icoon nu echter in een totaal ander jasje door er een soort drone van te maken. De creatie heet AIR4.

De Renault 4 bestaat 60 jaar en dat wordt op een bijzondere manier gevierd. Renault slaat namelijk de handen ineen met de creatieve geesten van TheArsenale (een ontwerpbureau met een focus op mobiliteit) om de Renault 4 vleugels te geven. Letterlijk. Het presenteert de AIR4, waarbij de naam uiteraard verwijst naar de luchtwaardigheid van de 'auto' en de 'R' in R4. Kort door de bocht is de AIR4 een enorme drone met centraal daarop de koets van een Renault 4.

De Renault 4 is er direct in te herkennen, al zijn er wel enkele moderne elementen aan de klassieke Fransman toegevoegd. Zo zitten er in de grille ronde led-koplampen en het verlichte moderne logo van Renault. Op de hoeken van het neusje zitten forse ledunits voor meer verlichting, die qua vorm doen denken aan de 'haken' op de bumper van sommige versies van de R4. Ook de achterlichten zijn vervangen voor modern ogende led-exemplaren en tenslotte heeft de nu volledig uit koolstofvezel opgetrokken koets een lekker modern printje gekregen. Een volwaardig interieur zit er niet in: twee klapstoeltjes, die nog het meest doen denken aan exemplaren die je op een balkonnetje in Parijs kunt vinden, bieden plaats aan de inzittenden.

Renault 4 AIR4

Renault AIR4

Leuk en aardig, maar kan het ding ook vliegen? Jazeker. Hoe de AIR4 bediend moet worden, is echter nog wel wat onduidelijk. Maar wie het wel begrijpt, moet de volledig elektrische AIR4 met zo'n 94 km/h horizontaal door de lucht kunnen verplaatsen. Het gevaarte kan onder een hoek van maximaal 70 graden vliegen en tot maximaal 700 m hoog. De propellers genereren in totaal 380 kilo verticale stuwdruk.

Wat hebben we eraan? Voorlopig niet bijster veel als je het ons vraagt, het is vooral een bijzondere ontwerpstudie te ere van het 60-jarig bestaan van de Renault 4. Dit is echter niet het enige nieuws rond de R4 in het jubileumjaar. Onlangs werd ook de bijzondere Renault Suite N°4 al gepresenteerd ter ere van de mijlpaal en mogelijk komt er ook na de AIR4 nog meer. Het grootste nieuws is echter de komst van een nieuwe Renault 4. Waarschijnlijk een cross-over, sowieso volledig elektrisch. Daarvan verwachten we in 2022 meer te zien.

Video

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.